Inspiratieloos? Met deze tips kom je uit je freubeldip!

Het kan zomaar eens gebeuren dat je even in een creatieve dip zit. Je bent druk met van alles en nog wat en ziet door de bomen het bos niet meer. Soms helpt freubelen dan om je gedachten weer op een rijtje te zetten. Maar soms ben je zo druk dat je zelfs geen inspiratie meer hebt om te freubelen. Wat doe je dan (behalve even op Freubelweb kijken)?

Tip 1: schrijf je ideeën op in een boekje
Zorg ervoor dat je altijd ergens een boekje hebt liggen waar je ideetjes en/of plannetjes in kunt opschrijven. Soms komen die ideeën en plannen namelijk op de meest onhandige momenten in je op en als je ze dan niet opschrijft, verdwijnen ze weer in het niets. Eeuwig zonde want vaak zitten er goede ideeën tussen! En zit je even in een creatieve freubeldip dan pak je dit boekje er weer even bij en zit je zo weer in een goede freubelflow!

Tip 2: doe mee aan een fotochallenge
Soms ben je zo druk dat je als het ware met oogkleppen op rondloopt. Dan ben je veel te veel bezig in je hoofd en zie je niets of niemand meer om je heen. Om je ogen letterlijk weer te openen, helpt het om mee te doen aan een fotochallenge. Deze zie je vaak op Instagram voorbijkomen. Je krijgt dan gedurende een bepaalde periode voor iedere dag een foto-opdracht meestal in de vorm van een woord (zoals bv. blauw of mijn favoriete plek) waarbij jij dan een mooie foto moet maken. Deze opdracht dwingt je om weer goed om je heen te kijken en je zult dan merken dat je ineens weer dingen gaat zien. Zoals hoe mooi dat herfstblaadje kleurt op de natgeregende stoep. Of hoe mooi de lijnen zijn van dat moderne kantoorgebouw. Probeer het maar eens. De fotochallenge van Fat Mum Slim is een leuke om aan mee te doen bijvoorbeeld.

Tip 3:  blader eens door oude magazines en/of boeken
Oude magazines zoals de Ariadne bijvoorbeeld zijn een bron van inspiratie. En hetzelfde geldt voor oude handwerkboeken. Het is geweldig om te zien hoe bepaalde handwerktechnieken toen werden toegepast. Sommige technieken zoals macramé en weven bijvoorbeeld zijn nu ook weer helemaal hip en die oude bladen staan er vol mee! Of de oude edities van Handwerken zonder grenzen bijvoorbeeld. Deze staan boordevol handwerktechnieken uit allerlei andere landen en culturen. Prachtig en heel leerzaam ook! Zeker weten dat je daardoor weer volop geïnspireerd raakt.

Tip 4: bezoek handwerkclubjes
Handwerkclubjes schieten als paddenstoelen uit de grond de laatste jaren. Op Freubelweb hebben we per provincie een lijst samengesteld met handwerkclubjes bij jou in de buurt. Er is namelijk niets zo fijn als samen handwerken. Handwerken verbindt ook enorm en wordt gedaan door allerlei soorten mensen en dat is juist het allermooiste ervan. Het is heel inspirerend om met elkaar te praten over handwerken en elkaars werk te bekijken. Daar leer je heel veel van. En daarnaast ga je na een gezellige ochtend, middag of avond met gelijkgestemden weer bruisend van de ideeën naar huis!