Lente Aftelkalender dag 5

Vandaag op Dag 5 van de Lente Aftelkalender heb ik hele leuke nieuwe inspiratie voor jullie! Ik kwam het tegen op YouTube en was gelijk verkocht! Het is namelijk een kleurboek, of nou ja eigenlijk niet want het werkt precies andersom…

Huh? Andersom, ik weet zeker dat je het spoor nu al bijster bent hahaha. Maar dit is hoe het werkt: in ‘Het omgekeerde kleurboek’ van Kendra Norton zijn de kleuren al aangebracht in de vorm van prachtige aquarellen. En het idee is dat jij zelf de tekening erbij maakt. Wat voor tekening dat wordt, bepaal je zelf. Want het is maar net wat jij zelf voor figuren in de aquarellen ziet. Soms is het over duidelijk een bloemenafbeelding, maar soms kan het ook total iets anders zijn!

En hoewel ik zelf helemaal niet goed kan tekenen, en het sowieso al een hele tijd niet meer heb gedaan merk ik dat bij dit kleurboek het tekenen eigenlijk als vanzelf gaat. Zeker als je begint met een wat ‘makkelijkere pagina’ met bloemen bijvoorbeeld zoals ik hier in dit filmpje op Instagram / dit filmpje op Tik Tok / op You Tube heb gedaan. Het is echt zo leuk om te doen en het resultaat is echt verrassend mooi!

Ook mijn dochter wilde dit weleens uitproberen en ook zij vond het super leuk om te doen! Deze twee tekeningen hebben we gisteren gemaakt. Mijn dochter maakte de mooie onderwater tekening en ik de andere. Gaaf toch? Ik bedacht net iets te laat dat ik eerst een vooraf foto van de pagina had moeten maken, maar goed ik hoop dat jullie zo toch een beetje een beeld krijgen van hoe de aquarel oorspronkelijk was en hoe hij met tekening uiteindelijk is geworden.

Verstopte letter
Ja en ook vandaag krijgen jullie weer een letter van mij om straks kans te maken op het boek ‘Ik brei, jij breit, wij breien’ van Maartje Bos. Ik had de letter eigenlijk willen verstoppen in het filmpje maar dat ben ik in mijn enthousiasme helemaal vergeten dus vandaar dat i hem jullie maar gewoon cadeau doe in deze blog! Veel succes alvast met puzzelen, ben heel benieuwd of jullie al weten welk 7 letterwoord we zoeken!