Lente Aftelkalender dag 3

Lentekriebels… ja die voel ik al wel! Het zijn van die fijne kriebels die je ook voelt als er iets nieuws, beetje spannend misschien, te wachten staat! Kriebels krijg ik ook als ik leuke nieuwe inspiratie zie, dan wil ik daar liefst gelijk mee aan de slag! Herkenbaar?

De laatste tijd doe ik heel veel inspiratie op via TikTok. Was ik vroeger veel te vinden op Instagram, tegenwoordig is TikTok mijn favoriete social media app. Dat komt omdat het algoritme van TikTok veel sneller wordt aangepast aan je interesses. en als je een keer op iets totaal anders klikt, laten we zeggen een handige tip voor fotografie bijvoorbeeld, dan krijg je vervolgens ook een aantal van dat soort filmpjes als suggestie. En bekijk je die niet dan verdwijnen dat soort filmpjes weer vanzelf. Echt super fijn!

Een van de accounts die ik heel erg leuk vind om te volgen is het account van Trine Lise. Zij maakt onder andere filmpjes over Zentangle. Weet je wat dat is? Zentangle is een manier van tekenen waarmee je je concentratie en creativiteit kunt stimuleren maar die ook voor ontspanning zorgt en dus een uitstekende manieren om je hoofd leeg te maken. Het is wel net iets anders dan het maken van Doodles waarbij je gedachteloos tekeningetjes maakt. Bij Zentangle moet je toch wel je focus houden op de patronen die je tekent. En Trine Lise laat je in korte filmpjes heel eenvoudig zien hoe dat in zijn werk gaat. Ik heb al een aantal van haar filmpjes gebruikt om zelf ook Zentangles te maken. Kijk maar, best leuk he!?

Verstopte letter – HINT!
Van de laatste Zentangle heb ik ook een filmpje gemaakt waarin je kunt zien hoe ik het TikTok-filmpje waarin Trine Lise laat zien hoe je deze Zentangle maakt, heb gevolgd. Je kunt mijn filmpje bekijken op:

Instagram: Klik hier!
You Tube: Klik hier!
TikTok: Klik hier!

En ik zou dit filmpje zeker even bekijken als je kans wilt maken op het boek ‘Ik brei, jij breit, wij breien!’ van Maartje Bos. Want jawel! In het filmpje zit de derde letter van het eerste 7 letter woord verstopt waarmee jij kans maakt op dit mooie boek! Dus ik zou zeggen, bekijk het filmpje, let goed op, dan vind je derde letter zo!