Zojuist verschenen: HANDWERKBOEKEN

Afgelopen maand zijn er weer heel veel leuke handwerkboeken verschenen. En zoals je weet zijn we bij Freubelweb dol op handwerkboeken en dus nemen we ze even met je door!

Welterusten Pluis
Een van de laatste boeken die zijn verschenen is het nieuwe boek van Tessa van Riet-Ernst: Welterusten Pluis. Het is het vervolg op het boek Pluis & haar vriendjes haken en staat boordevol nieuwe pluizige vriendjes die zo schattig zijn dat je ze het liefst allemaal zou willen haken. Tessa beschrijft in haar boek hoe je het pluizige effect krijgt zonder dat je per se met pluisgaren hoeft te haken. En de combinatie met gewoon katoen waar bijvoorbeeld de kleertjes van worden gemaakt is onweerstaanbaar. Kortom, dit boek is weer een must-have voor liefhebbers van amigurumi!
Welterusten Pluis, door Tessa van Riet-Ernst (Kosmos Uitgevers, € 14,99)

De Gehaakte Speelkamer
Het nieuwste boek van Annemarie Arts heet De Gehaakte Speelkamer en staat boordevol leuke items die je kunt maken als speelgoed voor kinderen. Denk aan gehaakte potten en pannen voor in een kinderkeukentje, maar ook aan een gehaakte ballonbal waar kinderen uren speelplezier aan kunnen beleven. En jij dus ook veel haakplezier want de gehaakte tipi-tent is de absolute topper uit dit haakboek. Meer weten? In dit filmpje vertelt Annemarie zelf over haar nieuwe haakboek en zie je welke projecten je er allemaal mee kunt maken.
De Gehaakte Speelkamer, door Annemarie Arts (Forte Creatief, € 14,99)

Randen Haken
Een boek boordevol haakpatronen om de mooiste randen te haken die zorgen voor de finishing touch van je handwerkproject. Of het nu om een gehaakte deken gaat, een gebreide sjaal of een tafelloper van stof bijvoorbeeld. Met de 136 patronen uit dit boek Randen Haken van Edie Eckman ziet het eindresultaat er hoe dan ook nog mooier uit! De patronen zijn voorzien van een duidelijke foto en een haakdiagram.
Randen haken, door Edie Eckman (Forte Creatief, € 19,99)

Bloempoppetjes van viltbolletjes
Oeh dit is toch een leuk boek! Zeker als je een keertje is anders wilt maken dan bijvoorbeeld steeds alleen maar haken 😉 Bloempoppetjes van viltbolletjes is een boekje van Erna Vis-Van der Ster en bevat 12 werkbeschrijvingen om de liefste poppetjes voor elk seizoen te maken van vilt bolletjes, houten kralen en vilten lapjes. Niet moeilijk om te maken en o zo leuk om te doen. Wij kregen meteen zin om een poppetje zoals het pompoenpoppetje of paddenstoelpoppetje bijvoorbeeld te gaan maken. Die passen namelijk perfect bij het mooie herfstseizoen! Kortom, een superleuk boekje vinden wij!
Bloempoppetjes van viltbolletjes, door Erna Vis-Van der Ster (Forte Creatief, € 12,99)

Alles is Haken Home
Ook Saskia Laan heeft een nieuw boek gemaakt. Alles is Haken Home is de opvolger van haar vorige boek Alles is Haken. Een kleurrijk boek boordevol fijne haakpatronen voor jezelf, je (klein)dochter of voor je huis. Saskia heeft voor de projecten in dit boek weer hele fijne kleurtjes en lekker veel verschillende garens gebruikt. In de patronen wisselt ze eenvoudige en ingewikkelde haaksteken met elkaar af waardoor het haakboek volop uitdaging biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde haakster. Onze favoriet is de okergelesjaal, maar de doily opbergmand vinden we ook helemaal het einde!
Alles is Haken Home, door Saskia Laan (Kosmos Uitgevers, € 17,50)

Haken met Joep
Joep van Damme is de jongste mannelijke haakster van dit moment. Op zijn zesde begon Joep met haken. Eerst een portemonneetje, later mutsen en sjaals. Later op zijn dertiende begon hij zijn Facebook-pagina ‘JOEP – Cool Wool Designs‘. De eerste bestellingen volgden al snel mede dankzij de vele media-aandacht die Joep kreeg waaronder zelfs een TV-optreden in het NOS Jeugdjournaal. En dan nu op zijn zeventiende maakt Joep zijn eerste boek Haken met Joep. Hoe cool! In dit boek deelt Joep niet alleen stoere patronen voor mutsen en sjaals, maar ook voor leuke accessoires. De patronen worden veelal met dikkere garens en haaknaalden gemaakt waardoor ze ook uitstekend geschikt zijn voor beginnende haaksters.
Haken met Joep, door Joep van Damme (Lantaarn Publishers, € 9,99)

200 Rokken & Broeken
In de serie 200 is dit inmiddels het derde boek van Evelien Cabie. Eerder maakte ze al 200 Jurken en 200 Shirts. Het boek 200 Rokken & Broeken bevat heldere duidelijke beschrijvingen, tekeningen en patroonbladen om de kledingstukken te maken in de maten 34 tot 54. Met de 50 basispatronen kun je zelf je eigen rok en broek samenstellen geheel naar jouw smaak en maat. Hoe gaaf is dat! Nog gaver is de gratis 3D app die je kunt gebruiken om de patronen tot leven te laten komen nog voordat je ze hebt gemaakt. Wij vinden dit echt een geweldig boek dat zeker niet mag ontbreken in de boekenkast van naaisters!
200 Rokken & Broeken, door Evelien Cabie (Lannoo, € 29,99)

Once Upon A Pixel
Irene van Sugaridoo en Gerda van Studio Koekoek hebben samen een heel erg leuk boekje gemaakt. Het heet Once Upon A Pixel en bevat pixel patronen die je kunt gebruiken als borduurpatroon, quiltpatroon of haakpatroon. Van elk patroon vind je in dit boekje een voorbeeld, zoals een unicorn in de vorm van een quilt en groot geborduurd kasteelkussen. Ook worden de basistechnieken uitgelegd van borduren, quilten en pixelhaken uitgelegd waardoor je zelf kunt bepalen welke techniek je gaat toepassen. Een betoverend leuk boekje om je eigen magische wereld te maken! Een aanrader 😉
Once Upon A Pixel kost € 14,95 en is te koop in de webshops van Sugaridoo en Studio Koekoek

Freubelweb geeft 1 exemplaar van Once Upon A Pixel weg! Kans maken? In de Freubelweb Nieuwsbrief lees je hoe!

Nog een aantal boeken die afgelopen maand zijn verschenen en die je reeds eerder op Freubelweb voorbijzag komen zijn:

Kabels & Structuren Haken (lees hier het verslag van de boeklancering)
Blijhakertjes (lees hier het interview met de auteur)
Haken met Dendennis (maak hier een gratis patroon uit het boekje)