Handwerktrend: ARMBREIEN

Wat je de laatste tijd ook veel ziet, zijn creaties gemaakt met dat stoere dikke XXL-garen. Dit garen is eigenlijk meer een soort lontwol (of wollont) dan dat het garen is. Je zou er eventueel met hele dikke brei- of haaknaalden mee kunnen breien of haken, maar meestal wordt dit XXL-garen gebruikt om mee te armbreien.

Armbreien is niet moeilijk. Ook als je niet ‘gewoon’ kunt breien met naalden kun je armbreien eenvoudig onder de knie krijgen. Er worden momenteel ook heel veel workshops gegeven in armbreien. Zoals bij Wolcafé bijvoorbeeld. Maar als je even googlet op workshop armbreien vind je er zo nog een heel stel. Dus als je er met een You Tube-filmpje zoals deze van Stylecookie bijvoorbeeld of deze tutorial van Wolplein niet uitkomt, kun je altijd nog een workshop gaan volgen.

Het leuke van armbreien is dat doordat je met heel dik garen aan de slag gaat, je ook snel resultaat (en spierballen!) hebt en dat maakt het extra aantrekkelijk om een keertje uit te proberen. Daarbij is dat dikke breiwerk nu hartstikke trendy als je naar de diverse woonbladen en woonprogramma’s kijkt. Dus extra leuk als je met je eigen zelfgemaakte creatie de blits kunt maken.

Wil je weten waar je dat XXL-garen kunt kopen? Kijk dan eens op de site van Meervilt. Ook het Italiaanse garenmerk Borgo de Pazzi heeft ook mooi XXL-garen in het assortiment. Of kijk eens naar Phil Big van Phildar.