Creatieve trend: BULLET JOURNALING

Heel erg populair op dit moment is Bullet Journaling. Een trend waarbij handlettering en scrapbooking samen komen. Alle mooie letters, lijntjes en creaties die je met handletteren kunt maken, gebruik je bij Bullet Journaling ook. En datzelfde geldt voor de leuke plaatjes, tekeningen, stempels en andere versieringen die je bij scrapbooken gebruikt. Ook die mogen in je bullet journal.

Wat heb je behalve de dingen die je voor handlettering en scrapbooking gebruikt (zoals bijvoorbeeld fine liners, potloden, stiften, markers, masking tape en stempels)) nog meer nodig voor Bullet Journaling? Het allerbelangrijkste is een leeg notitieboekje, zonder lijntjes. Er zijn momenteel zelfs speciale notitieboekjes verkrijgbaar voor bullet journaling. Die zijn extra handig om te gebruiken omdat er op de pagina’s in deze boekjes kleine lichtgrijze puntjes staan die je kunt gebruiken om je pagina in te delen. Bovendien staan er in deze boekjes in het begin vaak ook nog wat voorbeelden, zoals leuke kaders en leuke versieringen, die je kunt gebruiken als inspiratie voor jouw eigen bullet journal.

Wat je in jouw bullet journal schrijft, tekent of plakt, bepaal je echter helemaal zelf. Je kunt er een soort dagboek van maken waarin je bijvoorbeeld bijhoudt wat er allemaal gebeurt in je leven. Of je kunt er een agenda van maken waarin je bijhoudt wat je allemaal nog moet doen de komende tijd. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken als een soort van reisverslag, of een boekje waarin je bepaalde doelen voor je zelf op een rijtje zet. Of een combinatie van dit alles… dat kan ook nog 😉

Zelf gebruik ik mijn bullet journal als een agenda (wat moet ik allemaal nog doen deze week?), maar ook als een ideeënboekje (waarover wil ik bijvoorbeeld nog vloggen, wat wil ik nog maken enzovoort). Ik vind het een heel fijne, maar ook efficiënte en overzichtelijke manier, van werken. En het mooie is dat je gelijk even een creatief momentje hebt terwijl je dit allemaal opschrijft. Wil je weten wie er echt heel goed is in Bullet Journaling? Kijk dan eens bij CreaChick op haar YouTube kanaal.