Handwerktrend: WEVEN

Net zoals macramé is weven ook weer helemaal terug van weggeweest. Een handwerktrend die je veel terugziet in de interieurs van tegenwoordig (net als veel andere handwerktrends trouwens). Prachtig geweven plaids en kussens sieren de banken en stoelen in mooi ingerichte woningen. Maar ook aan de wand misstaat een mooi geweven creatie zeker niet.

Weven is niet moeilijk om te doen. Je kunt om het uit te proberen heel eenvoudig met een stukje karton en wat garen zelf een weefraampje maken. Maar de kleinere weefraampjes zijn in de regel ook prima verkrijgbaar tegen niet al te hoge prijzen. Op de site van Oh Marie vind je een duidelijke uitleg over hoe je moet weven op een klein weefraam.

Ben je inmiddels wat gevorderd en wil je deze handwerktechniek tot een hoger plan trekken dan zijn er weefgetouwen met meerdere schachten waarop je kunt weven bijvoorbeeld. Maar om zo’n weefgetouw te kunnen bedienen, kun je het beste een workshop of cursus volgen. Dat kost misschien even wat tijd maar dan kun je ook echt de allermooiste creaties maken.

Weef-expert

Behalve op een weefraam of weefgetouw kun je ook weven met behulp van een kam of kaartjes bijvoorbeeld. Daarmee kun je mooie banden weven die je als riem of als hengsel voor een tas kunt gebruiken. Op de Handwerkbeurs keken we laatst onze ogen uit bij de stand van de Golden Haand. Zij hadden alles op het gebied van weven. En de dame achter de Golden Haand, Mirja Wark, weet echt alles over weven.