Freubelweb Adventskalender dag 3

Je hebt het vakje van dag 3 van de Freubelweb Adventskalender open gemaakt! Wat leuk! We zijn superblij met alle positieve reacties op onze adventskalender en hopen dat je ook vandaag weer blij wordt van wat we voor je in petto hebben.

Vandaag gaan we aan de slag met het maken van sterren die je bijvoorbeeld in je kerstboom kunt hangen. We kwamen dit idee tegen op de site van Live Craft Eat. Het zag er zo leuk uit dat we het gelijk wilden uitproberen! En wat bleek, ze zijn echt superleuk om te maken.

Deze materialen heb je nodig voor het maken van de sterren:
– Twee vierkante kartonnetjes (5 cm x 5 cm)
– Twee vierkante papiertjes (4,5 cm x 4,5 cm)
– Restjes katoen of ander garen
– Spelden zonder kop
– Schaar
– Plakband
– Lijm

Hoe je de sterren maakt, kun je zien in deze video!

TIP! Belangrijk bij het maken van deze sterren is dat je naar binnen toe werkt en de draden steeds een beetje aantrekt. Zo komen de draadjes zo netjes mogelijk naast elkaar te liggen en creëer je puntvorming.

Verrassing voor jou!
Zoals jullie wellicht weten zijn wij grote fan van MostCutest! We houden van de vrolijke kleurtjes en kawaii figuurtjes die je op veel van hun producten ziet staan. Een van onze favoriete producten zijn de Lucky Stars Papiertjes. Reepjes papier waarmee je kleine sterren kunt vouwen volgens een vorm van origami uit Japan. De lucky stars hebben ook een speciale betekenis, hoe meer sterretjes je vouwt, hoe groter het geluk je iemand (toe)wenst. Je kunt ze dus cadeau doen aan iemand in een leuk potje bijvoorbeeld. Maar je kunt ze ook gebruiken als versiering van een cadeau of maak er een slingertje van voor in de kerstboom.

Wij mogen van MostCutest maar liefst 10 soorten Lucky Star papier weggeven! Daarmee kun je dus heeeel veel lucky stars vouwen! Wil jij kans maken op deze 10 zakjes Lucky Star papier? Stuur dan een mailtje naar freubelweb@gmail.com o.v.v. Winactie Lucky Stars. We maken de winnaar bekend op 8 december en dat is geworden…. Annemieke van Ipenburg! Van harte gefeliciteerd! Annemieke heeft inmiddels per mail bericht van ons ontvangen. 

Bekijk de pakjes Lucky Stars papier