Fantastisch borduuravontuur

Voor de derde keer gaan Freubelweb en Vervaco dit jaar samen op borduuravontuur. Na twee eerdere succesvolle edities start op 13 oktober een spiksplinternieuwe – maar nog steeds geheime – Secret Stitch Along!

Wat is dat eigenlijk? Een Secret Stitch Along? De Secret Stitch Along is een borduurproject waaraan je tegelijkertijd samen met anderen borduurt. Ieder maakt weliswaar zijn eigen borduurwerk, maar iedereen borduurt wel hetzelfde patroon. Elke week wordt een deel van het patroon vrijgegeven, maar wat je precies gaat borduren is een verrassing. Dat weet je van te voren niet. Stukje bij beetje kom je daar achter. En dat maakt dit borduuravontuur nu juist zo leuk!

Het Secret Stitch Along 2017-2 borduurpakket
Wat je van tevoren wel weet is wat de kleuren van het borduurproject zijn en op welke stof je gaat borduren. Dit jaar zijn dat mooie, een beetje herfstachtige kleuren en linnen. Ook is bekend gemaakt dat het dit jaar niet gaat om project uit de collectie van Vervaco, maar om een project uit de spiksplinternieuwe ¬†collectie van Lanarte (die pas in 2018 zal verschijnen). Met deze aanknopingspunten moeten de deelnemers het doen… en dat is niet veel dat geven we toe ūüėČ

Kleurcodes en prijs

In de speciale Facebook-groep van de Secret Stitch Along 2017-2 kijken inmiddels meer dan 2000 leden uit naar het eerste patroondeel dat op vrijdag 13 oktober zal worden gedeeld in deze groep. Een van de meestgestelde vragen is of bij het patroon ook de kleurnummers vrijgegeven kunnen worden zodat je je eigen borduurgaren kunt gebruiken. Maar dat is niet mogelijk. Om deel te kunnen nemen aan de Secret Stitch Along heb je het speciale Secret Stitch Along-borduurpakket nodig. Dit pakket is verkrijgbaar in o.a. onze Freubelweb webshop. De prijs van dit pakket is 65,50 euro. Geen goedkoop pakket misschien, maar de prijs van het pakket nu is wel 10 euro goedkoper dan de daadwerkelijke verkoopprijs van het pakket straks in 2018. Een extra reden wellicht om deel te nemen, zeker als je sowieso fan bent van de Lanarte borduurpakketten.

Afgelopen twee edities
Vorig jaar ging de eerste Secret Stitch Along van start. We gingen toen aan de slag met kleurtjes in mooie roze, paarse en blauwgroene tinten… het uiteindelijke resultaat bleek een mooie fuchsia-tafereel te zijn.

Daaropvolgend startten we begin dit jaar met een tweede Secret Stitch Along. De kleuren waren dit keer een stuk donkerder… grijs, bruin en veel groen, blauw en oranje… het thema was Home and Garden en het bleek om een lief klein poesje op een pompoen te gaan!

Derde editie
Zoals gezegd, gaat de derde editie op vrijdag 13 oktober van start. En wij kunnen niet wachten! Het belooft echt weer een heel bijzondere Secret Stitch Along te worden.¬†We kijken uit naar de foto’s die de deelnemers aan de Secret Stitch Along steeds plaatsen in de Facebook-groep. En hoewel er dames zijn die heel snel kunnen borduren, borduren ¬†andere ¬†dames weer gewoon lekker op hun eigen tempo. Nog regelmatig worden er foto’s geplaatst waarin de progressie van de vorige Secret Stitch Along worden getoond. Of laten dames trots het ingelijste eindresultaat zien! Ben jij ook benieuwd? Word dan ook lid van deze Secret Stitch Along Facebook-groep en nog leuker… doe gewoon gezellig met ons mee!