CREATIVE BOOK LOVERS DAY

Vandaag is het 9 augustus en dat betekent dat het Book Lovers Day is. Nu houden wij, zoals jullie weten erg van boeken, en dan met name van handwerkboeken. Vandaar dat we vandaag in deze blogpost onze favoriete nieuwe handwerkboeken even voor jullie op een rijtje zetten!

Geometrische motieven haken 
Dit boek is afgelopen mei al verschenen, maar zeker nog de moeite van het vermelden waard. De techniek van het filet haken leent zich erg goed voor het maken van prachtige motieven en geometrische motieven in het bijzonder. Je kunt hier mooie sjaals, maar bijvoorbeeld ook mooie dekens van maken. Elk motief staat beschreven als tekst en als schema en het stappenplan zorgt ervoor dat deze motieven ook geschikt zijn voor beginners. Onze favoriete patroon? Arezzo, Asti, Firenze, Grosseto, Siena, Sorrento… eigenlijk vinden we alle motieven mooi in dit boek!
Geometrische motieven haken, door Joke Decorte (€ 14,99)

Bloemenpoppen Haken
Bas den Braver is een nieuwe mannelijke ster aan het haakfirmament. Hij maakt de mooiste bloemenpoppen die een beetje doen denken aan Fifi en haar bloemenvriendjes waar mijn dochters vroeger naar keken. Superleuk en schattig vinden wij ze en liefst zouden we ze allemaal maken… klaproos Paola, Annemoon Annie, Gerbera Gemma… we kunnen nl niet kiezen uit al die leuke bloemenpoppen. Ook heel handig is het feit dat Bas, of Zabbez zoals hij bekend is binnen de haakwereld, de kleurwissels in de patronen ook daadwerkelijk aangeeft met kleuren in het boek waardoor het volgen van de patronen nog makkelijker wordt!
Bloemenpoppen haken, door Bas den Braver (€ 14,99)
 
 

SOXXBOOK
Dan het langverwachte boek SOXXBOOK. Dit boek is van de hand van de Duitse Kerstin Balke, maar nu – heel fijn – ook verkrijgbaar in het Nederlands! Sokken breien is hartstikke hip en in dit boek vind je 26 supercoole patronen om de mooiste sokken te maken. Ook vertelt Kerstin je alles over het materiaalgebruik, het aanpassen van patronen aan verschillende schoenmaten en het inbreien van de mooie designs. Kortom, een absolute must-have voor iedere breister!
Soxxbook, door Kerstin Balke (€17,99)
   

Designer Amigurumi
Hou je van het haken van amigurumi, en word je niet afgeschrikt door het lezen van Engelse haakpatronen? Dan is het boek Designer Amigurumi van Tuva Publishing een aanrader voor jou! In dit boek staan 23 verschillende patronen van verschillende amigurumi designers over de hele wereld en ze zijn stuk voor stuk schattig. Wij zijn verliefd op Cheeky Bird van Kristina Turner, maar vinden Lily het olifantje van Dilek Yildrim bijvoorbeeld ook superlief.
Designer Amigurumi (€ 15,99)
 

Natuur Origami
Bij Freubelweb houden we niet alleen van haken en breien. We zijn ook dol op andere handwerk- en freubeltechnieken zoals bijvoorbeeld origami. Onlangs verscheen er bij uitgeverij Lemniscaat een bijzonder mooi boek: Natuur Origami. In dit boek vind je 13 makkelijke stap-voor-stap vouwinstructies om bijvoorbeeld eenhoorns, slakken, vissen, vossen en bloemen te maken. Daarnaast bevat het boek ook 50 velletjes origamipapier in verschillende kleuren en dessins. Met de mooie illustraties en kleine gedichtjes erbij is dit echt een prachtig boek voor jong en oud!
Natuur Origami, door Clover Robin (€ 14,95)
 

Crochet in the City
Tot slot mag Crochet in the City in ons favorietenlijstje met nieuwe handwerkboeken natuurlijk niet ontbreken! De projecten in dit unieke haakboek zijn ontworpen door Annemarie Benthem van Annemarie’s Haakblog en allemaal geïnspireerd op bloemen. Van een mooie deken of sjaal tot kussens, portemonneetjes en schattige knuffeltjes… je vindt het allemaal in Crochet in the City. De patronen zijn zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde haakster en zijn gebundeld op een patronenvel waardoor er in het boek zelf volop aandacht en ruimte is voor de mooie projecten.
Crochet in the City, door Annemarie Benthem (€ 14,95)