Meehaakmiddag en meer

Zoals jullie inmiddels weten is Freubelweb onlangs een eigen uitgeverij, genaamd Livres de Louise, gestart. Het allereerste boek dat we hebben uitgegeven, is het boek Crochet in the City gemaakt door Annemarie Benthem van Annemaries Haakblog. Om dit boek te promoten stonden en staan er nog steeds allerlei leuke activiteiten op de agenda en die zetten we in deze blog even voor je op een rij!

De allereerste keer dat Annemarie en ik ons boek aan het grote publiek lieten zien, was op het Zeeuwse Brei- en Haakfestival in Arnemuiden. Een superleuk evenement georganiseerd door Jeanet Jaffari van het blog Blij dat ik Brei. Het was ontzettend leuk – en spannend – om Crochet in the City voor het eerst aan anderen te laten zien. En wat waren we blij dat het boek zo ontzettend in goede aarde viel. Hier in deze blogpost lees je er alles over.

Ook in België hebben we ons boek gepromoot tijdens de Opendeurendagen van Vervaco. Winkels uit België (en Nederland) komen tijdens deze dagen langs om inkopen te doen voor hun handwerkwinkel. Het was erg leuk om Crochet in the City daar weer tot leven te zien komen omdat we ons hoekje hadden ingericht met allerlei attributen die we ook bij de styling van de fotografie van het boek hebben gebruikt. En het was ook fijn om te horen dat ook in België de reacties op het boek heel enthousiast waren.

Meehaakmiddag
Vervolgens was het op 30 juni tijd voor de Crochet in the City meehaakmiddag bij Echtstudio. Het was die dag, zoals gelukkig al heel wat dagen dit jaar, prachtig mooi weer. Een schitterende dag waarop je – zo dachten wij – toch zeker niet binnen gaat zitten haken. Maar… we hadden het mis! Het werd een hartstikke leuke, drukke middag met allemaal gezellige mensen. Ook nu hadden we weer alle projecten uit het boek bij ons om te laten zien. En gingen we met alle aanwezige dames aan de slag met een leuk patroontje dat ze na afloop – samen met een bolletje katoen – mee naar huis mochten nemen!

Wat staat er nog meer op de agenda?
Als eerste is dat weer een Crochet in the City meehaakmiddag en wel bij Breikunst in Arnhem op zondag 26 augustus. Deze meehaakmiddag begint om 12:00 uur en is om 15:00 uur afgelopen. Ook nu zullen Annemarie en Loes beide aanwezig zijn om alle mooie projecten uit het boek Crochet in the City te laten zien. En onder genot van een lekker kopje koffie en thee gaan we met z’n allen gezellig aan de slag met een leuk haakpatroontje. Deelname aan deze meehaakmiddag is gratis en aanmelden is niet nodig!
breikunst

Vervolgens zijn we op zaterdag 1 september aanwezig bij de opening van de nieuwe winkel van Wolcafé in Schoonhoven. Eigenaresse Leonie Schellingerhout heeft een heel erg leuk programma samengesteld om de opening van haar nieuwe winkel in Schoonhoven te vieren. Je kunt daar o.a. bij ons (Annemarie en Loes) aanschuiven om een bloempatroontje te haken geheel in het thema van de festiviteiten en ons mooie nieuwe boek Crochet in the City natuurlijk. Ook zullen we weer een aantal projecten uit het boek meenemen om te laten zien.

Op zaterdag 8 september vindt er weer een Crochet in the City Meehaakmiddag plaats en wel bij Rits In in Zwolle. Annemarie en Loes zijn van 13:00 – 16:00 uur aanwezig. We nemen alle projecten uit Crochet in the City weer mee en gaan gezellig samen met alle aanwezigen haken. Wij zorgen voor koffie, thee en bolletjes wol. Enige wat je zelf moet meenemen is je haaknaald. Deelname is gratis en van te voren aanmelden is niet nodig!

Op zaterdag 29 september zijn Annemarie en Loes beide aanwezig op de Handwerkdagen in de Broodfabriek in Rijswijk. Daar geven we een soort van inloopworkshop waarbij we aan de slag gaan met een leuk patroontje en als je uitleg wilt over bijvoorbeeld het lezen van haakdiagrammen of je hebt een andere haakvraag dan kun je ons deze stellen. Vanzelfsprekend nemen we ook die dag het boek en projecten uit het boek mee om aan jullie te laten zien. Deelname aan de inloopworkshop is gratis, maar je moet natuurlijk wel een kaartje kopen om de beurs zelf te kunnen bezoeken.