HAAKBOEKJE EN WORKSHOPS

In samenwerking met bekende Nederlandse bloggers heeft Livres de Louise, de uitgeverij van Freubelweb, een superleuk haakboekje gemaakt voor het goede doel: de Esther Vergeer Foundation. Ook worden er tijdens de Margriet Winterfair op de stand van de Esther Vergeer Foundation haakworkshops gehouden waarbij patroontjes uit dit boekje worden gemaakt!

Enige tijd geleden werd Freubelweb benaderd door de Esther Vergeer Foundation, een stichting die zich inzet voor kinderen met een beperking. De stichting wil ervoor zorgen dat deze kinderen – net als andere kinderen – ook kunnen sporten bij een gewone sportvereniging. Om geld in te zamelen voor dit goede doel verkoopt de Esther Vergeer Foundation o.a. gehaakte knuffels en staan zij ook regelmatig op beurzen zoals bijvoorbeeld de Margriet Winterfair.


Haakworkshops

Het idee van de Esther Vergeer Foundation was om dit keer tijdens de Margriet Winterfair niet alleen gehaakte knuffels te verkopen, maar ook haakworkshops te gaan geven en vroeg Freubelweb hen daarbij te helpen. Aangezien wij uit eigen ervaring weten hoe belangrijk het is voor kinderen met een beperking om zich niet anders dan andere kinderen te voelen, was ons antwoord hierop vanzelfsprekend ja.

Met de fantastische medewerking van een aantal bekende haaksters (die zich allemaal belangeloos inzetten) hebben we voor de Esther Vergeer Foundation het volgende workshopprogramma samengesteld:

– vrijdag 23 november: Annemarie Benthem (bekend van Annemaries Haakblog)
– zaterdag 24 november: Lisette Eikelboom (bekend van Tante Setje)
– zondag 25 november: Esther Vogelaar (bekend van Essiebirdies)
– maandag 26 november: Loes Verhoeven (bekend van Freubelweb)
– dinsdag 27 november: Frederika van der Galiën (bekend van Frederika Creates)
– woensdag 28 november: Alexa Boonstra (bekend van Amilishly)
– donderdag 29 november: Ellen Deckers (bekend van Pollevie)


Aanmelden voor een haakworkshop?

De Margriet Winterfair vindt plaats van 23 t/m 29 november in de Brabanthallen in Den Bosch. De Esther Vergeer Foundation vind je in Hal 1. De workshops duren steeds een uur en beginnen om 10.30 uur, 12.00 uur, 14.00 uur & 15.30 uur. Deelname is gratis, maar let op: aanmelden voor de workshops kan alleen op de dag zelf! Dus… ga je naar de Margriet Winterfair en wil je graag deelnemen aan een workshop? Meld je die ochtend dan snel aan, want per workshop is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! PS: haakervaring is een vereiste!


Haakboekje

Alle patroontjes die tijdens de haakworkshops op de Margriet Winterfair worden gegeven, plus nog 3 extra patroontjes (ontworpen door Happiness with Yarn, Haak by Daphne en MadebyLeen), hebben we gebundeld in een boekje: ‘Kerst & Winter Haaksels’. Op die manier kan iedereen die niet kan deelnemen aan de workshops of niet aanwezig kan zijn op de Margriet Winterfair de patroontjes toch maken. De opbrengst van het haakboekje ‘Kerst & Winter Haaksels’ gaat in zijn geheel naar de Esther Vergeer Foundation. Het boekje kost 7,95 euro en is zowel te koop op de Margriet Winterfair als in de webshop van de Esther Vergeer Foundation: www.esthervergeer.nl/webshop
Esther Vergeer haakboekkerst winter haaksels
Niets leuker toch dan om met dat wat je zo graag doet, haken dus, een goed doel te steunen? Dus kom allemaal naar de Margriet Winterfair, doe gezellig mee aan een workshop en/of koop dit superleuke haakboekje: http://bit.ly/haakboekjeesthervergeerfoundation