Creatieve workshops

Al zolang ik me kan herinneren, hou ik van freubelen. Ik knutselde er als kind al flink op los, leerde breien en borduren van oma en later toen ik trouwde kreeg ik een naaimachine. En nog steeds weet ik niet beter dan dat ik altijd iets aan het maken ben. En hoewel je tegenwoordig natuurlijk alles ‘op het internet’ kunt leren, is er eigenlijk niets zo leuk als het volgen van een ‘live’ workshop waarbij je weer een nieuwe handwerktechniek en/of hobby kunt leren of in ieder geval kunt uitproberen samen met anderen. In de loop der jaren heb ik heel wat workshops gevolgd en ik kan ze je van harte aanbevelen. Een aantal daarvan heb ik hier voor je op een rijtje gezet! Wie weet zit er ook iets voor jou bij!

 

Keramiek workshop
Keramiek is helemaal hip. En superleuk – en verslavend – om te doen. Maar hoe lang geleden is het wel niet dat je met klei in de weer bent geweest? De fijne kneepjes van het klei-vak leer je in een workshop, zoals wij die onlangs bijvoorbeeld hebben gevolgd bij Keramiek Atelier W. Je hebt daar de keuze uit diverse keramiek workshops. Wij kozen voor het maken van een vaasje en genieten nog steeds elke dag van het unieke eindresultaat waar nu mooie lentebloemetjes in staan te prijken. Echt een aanrader dus! Klik hier om alle workshops bij Keramiek Atelier W. te bekijken.


Delfts Blauw Schilderen
Ook heel erg leuk om te doen is het schilderen van een Delfts Blauw Tegeltje. Ik volgde deze workshop in Putten bij Heinen Delfts Blauw. Maar je kunt deze workshop ook volgen in Delft en in Amsterdam . Heb je na deze kortere workshop de smaak van het Delfts Blauw schilderen te pakken, dan kun je eventueel daarna nog de langere Masterclass volgen waarbij je zelf een bord of een vaas gaat beschilderen. Klik hier om het workshop aanbod van Heinen Delfts Blauw te bekijken.

Mokjes maken
Deze workshop waarbij we vier mokken maakten, volgden we bij Hella+Elke. De techniek van het gieten van klei is weer heel anders dan het handmatig vormen van een bijvoorbeeld een vaasje zoals we deden bij Keramiek Atelier W. Het is heel bijzonder dat je door in een mal verschillende laagjes klei (in verschillende kleuren ) te gieten een mok kunt maken bestaande uit verschillende kleuren en/of patronen. Een mok die uniek is en waarop je sowieso heel trots mag zijn. En ik kan je vertellen de koffie smaakt nu nog lekkerder! Klik hier om de workshops van Hella+Elke te bekijken.


Garen verven
Ook een van mijn favoriete workshops zijn de workshops waarbij je zelf garen gaat verven. Ik heb er een paar gevolgd. Een daarvan was bij Gea van Draadkracht. Het leuke van het volgen van een workshop is ook dat je alle benodigde materialen tot je beschikking hebt en kunt ontdekken of je iets leuk vindt om te doen. En als dat zo is, kun je daarna natuurlijk altijd nog besluiten zelf ook het materiaal aan te schaffen voor thuis. En dat heb ik natuurlijk ook gedaan. Echt geloof me, zelf je garen verven is het einde! Klik hier voor meer informatie over de workshops die Gea van Draadkracht geeft.

 

Fotoborduren
Deze workshop stond al heel lang op mijn verlanglijstje. En – eerlijk gezegd – op het moment dat ik deze blogpost typ moet de workshop nog plaatsvinden. Maar de verwachtingen zijn hoog gespannen. Je stuurt een foto naar Sandra van De Werkbank. Zij print hem uit op stof en tijdens de workshop leert ze je hoe je deze foto nog mooier en persoonlijker kunt maken door er op te borduren. Nou weten jullie allemaal dat borduren mijn eerste grote freubelliefde is, dus ik kan niet wachten totdat het 4 maart is want dan ga ik deze workshop volgen In de Oude Werkplaats in Nijmegen. En ik begreep dat er nog plekjes vrij zijn… iets voor jou misschien? Klik hier voor meer informatie over de workshop Foto Borduren en andere workshops die Sandra van De Werkbank geeft.