De creatieve trends van 2023

Trends komen en gaan. Waren we vroeger nog druk in de weer met het vouwen van theezakjes of slingerde er overal in huis elastiekjes rond. Tegenwoordig zien we dat veel trends op TikTok beginnen. Een aantal van deze trends hebben we op een rijtje gezet en gaan we dit jaar zelf uitproberen. Doe jij ook mee?

Deze trend bestaat natuurlijk al wel een tijdje, maar nadat we onze schroom opzij hadden gezet en – HEEL BELANGRIJK! – alle veiligheidsmaatregelen zorgvuldig hadden genomen, waren we echt helemaal in de ban van de creaties die je met Resin / Epoxy giethars kunt maken. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Maar let wel echt heel goed op dat je goed ventileert, handschoenen draagt om je huid te beschermen, een veiligheidsbril op doet en liefst ook een masker. Nogmaals dit klinkt allemaal enger dat het is, maar het is wel belangrijk om te vermelden.

Nog nooit met exoxy of resin gewerkt? Bekijk dan het filmpje even waar wij zelf voor het eerst met dit materiaal aan de slag gingen. 

Het zichtbaar stoppen van kleding is een grote trend dat ook perfect past in het straatje van duurzaamheid. Hoog op ons lijstje staat dit setje van Foekje Fleur om deze trend eens uit te proberen. Het lijkt ons zo leuk dat we er waarschijnlijk niet eens alleen (bijna) kapotte kledingstukken mee gaan herstellen, maar juist ook kledingstukken mee gaan verfraaien.

Oeh ja een Circut staat heeeel hoog op ons lijstje! Maar ja, goedkoop is hij niet! Dus even doorsparen nog maar! Met deze slimme snijmachine kun je wel alles maken wat je maar wilt. En nog gepersonaliseerd ook zodat je een unieke creatie maakt die alleen jij kunt maken. Of dat nu een een mooie kaart is, een kledingstuk of een mok, drinkfles of andere alledaags gebruiksvoorwerp. Met een Circut zijn de mogelijkheden eindeloos.

Squeegee painting is een trend die we vooral op TikTok en YouTube veel hebben gezien en die -eigenlijk net als acryl gieten- heel erg eenvoudig is om uit te voeren. Enige wat je nodig hebt, is wat acrylverf, een trekker en schildersdoek of stuk papier. Geen een schilderij dat  je op deze eenvoudige manier maakt zal hetzelfde zijn. En toch zal het er heeeel kunstig uitzien. Acryl gieten hebben we al eens geprobeerd nu dit squeegee painting nog! 😉

Klei is misschien wel de grootste trend van dit moment. Je kunt er ook op zoveel manieren zoveel moois mee maken. Of je nu gaat boetseren met klei, of je er nu potten mee gaat bakken, of dat je klei giet in een mal om er bijvoorbeeld kopjes mee te maken. Klei verveelt nooit. En heb je eenmaal een workshop keramiek (absolute aanrader!!!) gevolgd, dan ben je voor eens en altijd verkocht. Wij hebben inmiddels schaaltjes, kopjes en vaasjes gemaakt en we krijgen er nog steeds geen genoeg van!