Nieuw! Freubelweb Collection Garens

Iets goeds doen met dat wat je het liefste doet? Dat kan! Haak of brei je mooiste creaties deze winter met de garens uit de Freubelweb Collections.

Met grote trots presenteren wij de eerste Freubelweb Collection garens! Garens die wij hebben kunnen realiseren in samenwerking met Solid Crafts. Een organisatie die duurzame handwerkateliers ontwikkelt en begeleidt waar kansarmen op een eerlijke manier tewerkgesteld worden. De focus ligt op hoog kwalitatieve grondstoffen en authentieke ambachten. De winst die hieruit voortvloeit, investeert Solid Crafts in sociale projecten.

In het geval van de garens uit de Freubelweb Collection is dit Diamanta, een sociale organisatie in Ayacucho, een van de armste regio’s in Peru, die zich specifiek richt op de problemen van kansarme tienermeisjes. Via verschillende projecten wil de organisatie de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van meisjes in risicosituaties versterken.

“Voor ons de perfecte manier om een steentje bij te dragen met dat wat we het liefste doen: haken en breien met de mooiste garens!”

Wij zijn er heel trots op dat we een steentje kunnen bijdragen door de restanten garens waarvan de vrouwen in Peru allerlei producten hebben gemaakt zoals mutsen, wanten, sjaals, truien, poncho’s, kussenslopen, en plaids in onze eigen webshop te kunnen verkopen als strengen wol. Op die manier wordt er extra winst gemaakt bovenop de verkoop van de handgemaakte producten. Dit betekent echter wel dat er maar een beperkte hoeveelheid van ieder soort garen beschikbaar is. Dus wil je zo’n prachtige streng wol bemachtigen en bovendien het goede doel steunen, wees er dan snel bij want op = op!

GA NAAR DE WEBSHOP


Alpaboom
is een prachtig mooi garen (100 gr) gemaakt van 50% Alpaca, 45% Acryl en %5 Wol geschikt voor naald 2 – 2,5. Het voelt heerlijk zacht aan. Een streng bevat 400 meter garen. En dan die schitterende kleur groen… wij waren op slag verliefd!

GA NAAR DE WEBSHOP


Recuay Brushed
is een supermooi, heerlijk zacht garen (100 gr) gemaakt van 70% Baby-Alpaca. 17% Acryl en 13% Nylon geschikt voor naald 5 – 5,5. Een streng bevat 200 meter garen. Het garen is wat dikker en breit en haakt heerlijk weg. De mooie zachtgrijze kleur past bovendien overal bij!

GA NAAR DE WEBSHOP