Freubelweb Wolcafé CAL

Zo tof! Voor het eerst heeft Freubelweb een CAL georganiseerd in samenwerking met Wolcafé. Een CAL waarbij er eens geen deken of sjaal wordt gehaakt, maar een muurhanger. Eentje die wordt gemaakt van prachtige natuurlijke garens en hele mooie houten ringen.

CAL’s zijn al jaren reuze populair en dat begrijpen we heel goed want het is natuurlijk ook hartstikke leuk om tegelijkertijd met anderen aan een project te werken. Je kunt elkaars vorderingen zien en als je een keer een vraag hebt kunnen anderen je daarbij helpen.

De projecten die tot nu toe tijdens deze CAL’s worden gemaakt zijn wel telkens hetzelfde en dus leek het ons leuk om een keer iets anders te maken. Een muurhanger bijvoorbeeld! Samen met Leonie van Wolcafé gingen we – afgelopen zomer al – aan de slag. De materialen werden gekozen en daarbij viel de keuze al snel op de mooie natuurlijke garens van Borgo de Pazzi, een prachtig Italiaans garenmerk. Ook lukte het Leonie om in plaats van de welbekende ijzeren ringen hele mooie houten ringen te vinden die de muurhanger nog meer allure geven. Toen we aan de slag gingen met al die mooie materialen ontstonden de patronen dan ook haast als vanzelf.

Op een warme nazomerdag gingen we vervolgens aan de slag met de fotografie van de Freubelweb Wolcafé CAL. Alle ringen werden stuk voor stuk gefotografeerd en ook de CAL als geheel werd op de foto gezet. Nu was het moment bijna daar. Wat spannend om ons tot dan toe geheime project aan de buitenwereld kenbaar te maken!

Maar op de Knit&Knot beurs was het dan zover. De onthulling van de Freubelweb Wolcafé CAL was een feit en de muurhanger werd gelukkig met heel veel enthousiasme ontvangen. Al snel volgden er heel veel bestellingen. Veel meer dan we hadden verwacht en dus waren we op een gegeven moment zelfs door onze voorraad heen! Aaahhh!

Maar gelukkig was afgelopen maandag alles weer op voorraad. De winkel van Leonie stond helemaal vol met dozen vol ringen en zakken vol met bollen wol. Dinsdag ben ik haar gaan helpen met de verzending van alle bestellingen. Dat is immers ook wel zo gezellig en het scheelde Leonie heel wat keertjes op en neer lopen met dit steekwagentje.

Elke week op vrijdag wordt er in de speciale Freubelweb Wolcafé CAL Facebookgroep een deel van het patroon vrijgegeven. Het allerleukste van de CAL vind ik om de vorderingen van de deelnemers te zien want kijk bijvoorbeeld hoe mooi deze ringen gemaakt door Rita Ten Barge zijn geworden!

Ook is het superleuk om te lezen hoe enthousiast mensen over onze CAL zijn. Zo schreef Siets aan de Haak echt een heel mooi blog over onze CAL. We kregen er gewoon kleur van 😉

Als je nog wilt aanhaken aan de Freubelweb Wolcafé CAL kan dat makkelijk. We zijn namelijk met de kleinere ringen begonnen en deze patronen zijn bovendien niet al te moeilijk. Dat haal je dus zo in. Ook zullen we de patronen nog een tijd in de Freubelweb Wolcafe CAL Facebookgroep laten staan zodat je nog voldoende tijd hebt om de muurhanger te maken.

Het bijbehorende haakpakket is exclusief te koop in de webshops van Freubelweb en Wolcafé. Het pakket bevat 7 bollen wol, 9 houten ringen, een bijpassend leren labeltje en een klosje doorzichtig garen om straks de ringen aan elkaar te maken. Allemaal verpakt in een speciaal voor de CAL ontworpen katoenen tas. Alles bij elkaar bedraagt de prijs van het pakket € 39,95.