KERST CAL’S

Het aftellen naar Kerst is nu echt begonnen! En dat wordt nog leuker wanneer je in aanloop naar kerstmis (iedere dag) iets leuks of moois kunt maken. We hebben een aantal leuke Kerst CAL’s plus twee superleuke SAL’s voor je op een rijtje gezet.

Wolplein organiseert alweer voor de derde keer een Kerst AdventCALender. Dit keer heet hij de Best of AdventsCALender. Van 1 december tot 24 december verschijnt er op de site van Wolplein iedere ochtend rond 11:00 uur een nieuw patroontje. De gehaakte kerstversieringen worden dit keer aan een sfeervolle tak gehangen. Dat belooft weer een leuk project te worden! Wil je de  projecten van voorafgaande jaren ook nog bekijken? Klik dan hier en/of hier.

CuteDutch haakt dit jaar met de CAL2017 in op de populariteit van de Tomte, oftewel een soort kabouter uit Scandinavië. De CAL gaat van start op 8 december. Twee keer per week (vrijdag en dinsdag) worden de patronen van deze CAL geplaatst op het blog van CuteDutch. De tomte pop is een echte ‘eyecatcher’ voor in huis. Zittend wordt ze ongeveer 50 cm groot. Dat klinkt als een superleuk haakproject!

Een Adventskalender waarvan het patroon wel inmiddels al bekend is, maar die (nog steeds) wel erg leuk is om te maken is deze adventskalender van Caron waarvan we het patroon vonden op Yarnspirations. Het voordeel is bovendien dat je nu gewoon lekker door kunt haken!

Oh en wat vind je van deze deken gemaakt door Maria’s Blue Crayon? Wat een plaatje he? Hij bestaat uit allemaal leuke kerstgranny’s waarmee je zonder twijfel in kerststemming komt. Alle patroontjes om deze superleuke kerstdeken te maken, vind je op het blog van Maria’s Blue Crayon.

En dan tot slot, mijn favoriet! Al jaren denk ik, dit jaar ga ik hem maken en nog steeds is het er niet van gekomen… dit jaar dan toch misschien? Gezien de drukte betwijfel ik het… maar hij is te leuk om niet met jullie te delen! De Advent Animals van Brooke’s Books Publishing! Hier vind je een link naar alle gratis borduurpatroontjes.