Camping Crafts

Camping Crafts is het eerste boek van Lisette Eikelboom die jullie vast en zeker kennen als Tante Setje. Lisette staat bekend om haar kleurrijke en vrolijke creaties. Naast haken is ze ook dol op breien, maar vindt ze het ook erg leuk om te borduren en te werken op de naaimachine. In het boek Camping Crafts kon ze al haar creativiteit kwijt. Het bevat 20 vrolijke freubels om te maken voor of tijdens je vakantie.

Lisette Eikelboom: “Iedereen is toe aan vakantie, helemaal in deze tijd. Heerlijk even niks, gewoon lekker zitten en genieten van de rust en de zon. Daar hoort voor mij wel altijd een handwerkje bij. Liefst een makkelijk project dat je zo kunt maken zonder al te veel hoeven na te denken. En dat is ook precies wat ik heb geprobeerd te doen in ‘Camping Crafts’ het boek. Haken zonder nadenken, lekker weg breien, snelle praktische en gezellige DIY-projectjes… gewoon lekker creatief bezig zijn, zowel voor als tijdens je vakantie!”

Ik ga op reis en neem mee…
“Als je op vakantie gaat en je kijkt naar je bagage denk je vaak ‘gaat dit echt allemaal passen in de auto?’ Iedere vakantie neem ik me dan ook voor minder mee te nemen, maar ik neem sowieso altijd haaknaalden en wol mee. En heel eerlijk, vaak ook nog wel een brei – en borduurwerkje. Ik probeer wel wat minder projectjes mee te nemen, want soms komen ze na drie weken net zo uit de tas als ze erin zijn gegaan. Maar het idee om zonder handwerkje komen te zitten… haha nee dan neem ik liever toch iets teveel mee op vakantie!”


Lokale wolletjes ontdekken
“Dat ‘zonder te komen zitten’ is trouwens onzin natuurlijk, want er is niets zo leuk als op zoek te gaan naar de lokale wolwinkeltjes als je op vakantie bent. Ik vind het heerlijk om bijzondere garens, die ik nog niet ken, te zien en even te voelen. Wel met als gevolg dat ik regelmatig met meer wol naar huis ga dan dat ik kwam… oeps!”


Vakantieprojecten
“Ik vind het heerlijk om op vakantieprojecten te maken die ik er zo ‘even’ bij kan pakken en ook weer kan wegleggen. Projecten waarbij je je niet eerst weer in een patroon moet verdiepen. En dingen te maken die op dat moment leuk zijn om de boel op te fleuren: een vlaggenlijntje bijvoorbeeld of de flessenhoesjes uit het boek. Verzamel een paar lege (wijn)flessen, pluk bloemetjes tijdens die heerlijke wandeling of druk in een paar flessen wat kaarsen en je hebt een super gezellige tafel! Waarom zou je alleen thuis voor gezelligheid zorgen? Op vakantie wil ik dat ook, een #heppieplekkie!”

Maak je eigen herinneringen
“Wat ik zelf sinds een aantal jaren ben gaan doen en dan het liefst met wolletjes die ik op vakantie heb gekocht, is een blijvende herinnering te maken. Bij mij is dat vaak in de vorm van een sjaal, maar het kan natuurlijk ook een deken of iets anders zijn. Zo draag ik zelf met regelmaat een herinnering en denk ik altijd even terug aan die heerlijke vakantie!”

Camping Crafts is de tiende uitgave van Livres de Louise, de uitgeverij van Freubelweb.
Klik hier voor het inkijkexemplaar!

Titel: Camping Crafts
Auteur: Lisette Eikelboom (@tantesetje)
Uitgever: Livres de Louise
Omvang 96 pagina’s
Afmeting: 235 x 190 mm
Prijs: 17,50 euro
ISBN: 9789083079219

Lisette camping crafts