Fotoshoot JOURNEY

Op 21 en 22 mei vond de fotoshoot plaats voor het boek Journey, a book from The Guy with the Hook oftewel niemand minder dan de zeer getalenteerde Mark Roseboom. Bij het maken van een boek speelt fotografie een belangrijke rol. Een boek kan bij wijze van spreken staan of vallen bij de kwaliteit van de foto’s. Maar ook de sfeer die de foto’s uitstralen, bepalen voor een groot deel de look&feel van het boek. Vandaar dat we voor deze fotoshoot twee zeer ervaren krachten hebben ingeschakeld: fotografe Peggy Janssen en styliste Claire Eversdijk.

JOURNEY is het allereerste boek van de hand van Mark Roseboom. Het idee voor dit boek had Mark al een tijdje in zijn hoofd. Mark heeft in de loop der jaren heeft Mark heel veel gereisd. Niet alleen leerde hij tijdens het reizen veel over de verschillende landen en culturen, ook haalde hij er veel inspiratie uit voor zijn haakprojecten. Het boek JOURNEY bevat 12 projecten die door Mark zijn ontworpen op basis van deze mooie reiservaringen. Elke project wordt voorafgegaan door een klein reisverhaal zodat je ook beter begrijpt hoe Mark tot het ontwerp is gekomen.

De stijl van de fotografie moest dan ook aansluiten bij het gevoel van reizen, maar ook passen bij Mark. Bij de stijl die hij ook laat zien op zijn Instagram bijvoorbeeld. En tja dan kun je eigenlijk niemand beter vragen dan Peggy Janssen die een ster is in het gebruik van licht in haar fotografie en heel veel ervaring heeft op het gebied van interieurfotografie. En datzelfde geldt voor Claire Eversdijk  Haar gevoel voor styling is ongeëvenaard, zij weet als geen ander hoe je moet doseren met precies de juiste attributen. Less is vaak more, maar dan moet je natuurlijk wel precies de juiste ‘props’ (= stylingattributen) voor handen hebben. Nou, laat dat maar aan Claire over!

Twee dagen lang hebben we met veel passie en toewijding gewerkt aan de mooiste foto’s. Stuk voor stuk werden het prachtplaatjes. Natuurlijk kwam dat ook door de schitterende creaties die Mark heeft gemaakt, maar zeker ook door de professionaliteit van de twee dames. Het is echt gaaf wanneer alles samen komt en wanneer één en één niet twee, maar drie wordt. Dat is wat er gebeurde tijdens deze fotoshoot en als het dan zo goed gaat… dan is er natuurlijk ook tijd voor plezier en dat we dat hebben gehad kun je wel zien aan het eindresultaat en deze behind the scenes filmpjes van dag 1 en dag 2 en onderstaande foto’s!