Loes van Freubelweb

163 Posts 364392 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Zelf sokken haken – even een update

07 oktober 2016 Categorieen: Algemeen

Zoals jullie misschien weten, doet Freubelweb mee aan de SockALong van Kreafabriek waarbij je in vijf weken tijd leert je hoe je een paar sokken haakt. Erg leuk om te doen! En als je nog niet meedoet, zeker een aanrader om alsnog aan te haken!

Ik heb al eens eerder een poging gewaagd met het haken van sokken, alleen toen stagneerde het bij de hak. Hetzelfde punt overigens waar ik met het breien van sokken ook altijd over struikel, maar dat terzijde. Eerst maar eens leren hoe ik een paar sokken haak, dan kan ik altijd weer een keer een poging wagen om het breien van sokken ook onder de knie te krijgen.

Teentjes haken
Week 1 van de SockALong verliep voorspoedig met het haken van de teentjes. Wel even goed opletten met tellen, en goed kijken in welke steek je precies moet meerderen (dus niet dezelfde steek als waarin de stekenmarkeerder zit). Maar nee, die teentjes lukten goed en pasten ook nog goed ook.
week1

Nieuwe steek
Week 2 van de SockALong was erg leuk om te haken. Ik leerde een nieuwe steek, namelijk de verlengde vaste, waardoor je een heel mooi en leuk stekeneffect krijgt. Ik ga deze verlengde vaste steek zeker vaker toepassen, ook bij andere projecten. Hij haakt namelijk ook heel lekker door.
week 2

Wreef het er maar in!
Week 3 van de SockALong was de week van de wreef. Ook weer een week waarin je goed moest tellen, want op meerdere plekken moest er gemeerderd worden. Maar het meerderen gaat op dezelfde manier als bij het teentje, net voor en net na de steekmarkeerders, en dus is dat eigenlijk ook niet heel erg ingewikkeld.
Week 3

Morgen komt week 4 online te staan, ik denk – en vrees – dat dit de week van ‘de hak’ is. Ik ben er eerlijk gezegd wel een beetje huiverig voor, maar heb er aan de andere kant ook we weer vertrouwen in gezien het voorspoedige verloop van de eerste drie weken. Zou het me dan eindelijk toch lukken om zelf een paar sokken te haken. Ik hoop het van harte, want eerlijk is eerlijk… ze zitten nu al super lekker!

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven