Loes van Freubelweb

164 Posts 366465 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Wolwinkeltje in Parijs: La Bien Aimée

22 november 2016 Categorieen: Algemeen

De laatste jaren maak ik voordat ik een weekendje wegga naar een leuke stad ook altijd even een lijstje met leuke wolwinkeltjes om te bezoeken. Zo maakte ik ook een lijstje voor Parijs en bovenaan dat lijstje stond: La Bien Aimée.

La Bien Aimée is de winkel van Aimee Gilles. Een Amerikaanse dame die in 2008 in Parijs de deuren opende van L’Oisive Thé, een theesalon waar je ook garen kunt kopen. Een paar jaar later opende ze een paar straten verder La Bien Aimée, een wolwinkel waar je ook workshops kunt volgen en waar Aimée zelf haar garen verft.

We besluiten eerst de theesalon te bezoeken. Het is gelegen op een hoek in een rustige wijk in Parijs. Binnen zit er al een aantal mensen heerlijk te brunchen. Gewoon zo midden tussen de wolletjes. Heerlijk! Zelf nemen we een groene thee met amandel, een espresso en huisgemaakte – overheerlijke zo zal blijken – koekjes.
loisivethe
thee en espresso

Naast ons ligt een flinke stapel oude patronenboeken en handwerktijdschriften. Het merendeel is in het Engels, dus dat komt goed uit. Verder zie je om je heen in de theesalon alleen maar fijne wolletjes en handwerkspulletjes. Later vertelt Aimée dat ze in de theesalon garens verkoopt van buitenlandse merken, zoals Madeline Tosh bijvoorbeeld, en in La Bien Aimée garens van Franse merken en de door haar zelf geverfde garens.
theesalon wolletjes

Na de koffie, thee en koekjes lopen we naar La Bien Aimée. De winkel ligt in een zijstraat, drie straten verder, maar je kunt hem niet missen. De winkel is namelijk geel! Eenmaal binnen word je als een soort van magneet naar de prachtige garens op tafel getrokken. Hier liggen de laatste nieuwe garens door Aimée zelf geverfd. Echt ze zijn zo mooi dat het eigenlijk onmogelijk was om te kiezen welke garens ik zou mee nemen. Ga ik voor de big merino, de superzachte mohair of voor het sokkengaren? Ik kies uiteindelijk voor de laatste.
la bien aimee garens
handgeverfde garens
Als een kind zo blij verlaat ik na een tijdje – met mijn mooie strengen wol in een originele knalgele (!) La Bien Aimée-tote bag – de winkel weer. Maar natuurlijk niet nadat ik eerst met Aimée op de foto ben geweest. Wat gaaf dat zij dat gewoon heeft gedaan, een wolwinkel openen in Parijs en nog met succes ook! Het lijkt wel een verhaal uit een roman. We besluiten nog even terug te gaan naar L’Oisive Thé voor een lekkere lunch, maar daar zijn inmiddels helaas alle tafeltjes bezet. Ja, duh! Dat was natuurlijk te verwachten 😉
buit totebag aimee loes

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven