Loes van Freubelweb

163 Posts 353987 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Kirsten: “Ik hoop mensen blij te maken met mooie producten”

10 mei 2016 Categorieen: Algemeen

Regelmatig zie je op Freubelweb banners van creatieve webwinkels voorbij komen. Achter deze webwinkels gaan hardwerkende dames schuil met een passie voor handwerken. Dames waarmee we je heel graag kennis laten maken. Vandaag  een interview met Kirsten Balkenende van De Viltwinkel.

Hoe lang bestaat De Viltwinkel en hoe ben je op het idee gekomen? 
De winkel bestaat al sinds 2007. Ik ben zelf jarenlang klant geweest bij de Viltwinkel. Toen de vorige eigenaresse, Corine, aangaf ermee te gaan stoppen en dat daarmee de winkel zou verdwijnen vond ik dat zo jammer! Zij heeft met veel liefde een prachtige webwinkel opgebouwd. Ik ben altijd groot fan geweest van het mooie wolvilt en de wolkralen en vond dat deze winkel moest blijven bestaan. We zijn met elkaar in gesprek gegaan met als resultaat dat ik de winkel kon overnemen.
 Met veel enthousiasme en inzet zet ik nu de Viltwinkel voort! De basis is hetzelfde gebleven. 100% wolvilt van de beste kwaliteit, wolkralen en bijpassend borduurgaren. Aangevuld met mooie producten die passen bij het werken met wolvilt.

Waar komt je passie voor vilt vandaan?
Voordat ik wolvilt ontdekte, had ik al van alles gedaan wat vooral veel geklieder inhield, o.a. boetseren en meubeltjes schilderen. Ik wilde ook wel eens werken met een materiaal waar je niet vies van werd en waarmee je gewoon op de bank kon zitten. Ik was nieuwsgierig naar vilt en heb toen wat lapjes en garen gekocht en was meteen verkocht. Wat een mooi materiaal! Ik ontdekte toen ook de verschillen tussen synthetisch vilt en wolvilt. Ik ga absoluut voor wolvilt. 100% gemaakt van schapenwol, dat voel je (en ruik je eigenlijk ook een beetje, erg lekker!) en de kwaliteit is top!
 Al snel liep mijn huis een beetje vol en ben ik maar een winkeltje online begonnen om de boel te verkopen. Zo verdiende ik wat geld waar ik weer fijn mooi wolvilt voor kon kopen (bij de Viltwinkel).

Waar let je op bij de samenstelling van je assortiment?
Ik koop vooral dingen in waar ik zelf blij en enthousiast van word en wat van goede kwaliteit is. En hoop dat mijn klanten het net zo mooi en leuk vinden als ik. Ook vind ik het belangrijk dat er zoveel mogelijk producten van natuurlijke materialen in de webshop liggen. Het vilt is van wol, het borduurgaren van katoen en de knopen van hout. 
Ook vind ik het leuk als je eigenlijk meteen aan de slag kan! Dat producten dus bij elkaar passen. 
Daarom is voor elke kleur wolvilt ook bijpassend borduurgaren verkrijgbaar en verkoop ik de fijne borduurnaald waar ik zelf ook mee werk. Aanvullen met eventueel andere leuke producten (wolkralen, leuke knoopjes, belletjes, sierband etc..) en freubelen maar!
assortiment_viltwinkel
Ik zie in je webwinkel een aantal interessante producten staan, zoals bijvoorbeeld wolkoord. Wat kun je daar precies mee doen?
Wolkoord kun je gebruiken voor van alles. Het wordt veel gebruikt in de bloemsierkunst, voor in kransen of bloemstukken. Ik kan me ook voorstellen dat je bijvoorbeeld groen of bruin koord gebruikt als takken en met vilt allerlei bloemen en blaadjes maakt. Met een creatieve geest kan je er van alles mee bedenken. wolkoord
Wat vind je zelf het mooiste/leukste product uit de Viltwinkel?
Het sprookjesvilt en het handgeverfde wolvilt! Dat is echt zo mooi!! Dan vind ik het jammer dat ik geen fysieke winkel heb, want in het echt is het nog veel mooier dan op de foto’s.
sprookjesvilt
De Viltwinkel richt zich met name op wolvilt, kant-en-klaar vilt. Maar je kunt natuurlijk ook zelf vilt maken. Kunnen we wellicht in de toekomst ook nog producten verwachten in de Viltwinkel waarmee je zelf kunt (naald- of nat)vilten?
Vilten vind ik echt een andere tak van sport. Ik heb daar geen ervaring mee, al lijkt het me wel heel leuk om te doen. Ik vind als je het verkoopt, moet je het ook goed doen. Naast alle producten aanbieden die er bij horen moet je zelf ook een stukje expertise in huis hebben. Ik zou geen enkele vraag over vilten zinnig kunnen beantwoorden 🙂

Wat is jouw tip voor mensen die nog nooit of niet zo vaak met vilt hebben gewerkt? Wat zou je bijvoorbeeld aanraden om als eerste te maken? En waar moeten ze dan opletten?
Gewoon beginnen. Op internet vind je oneindig veel leuke ideeën. Je oog valt vanzelf op iets wat je mooi vind. Begin wel eenvoudig en eventueel met een patroon. Werk liefst met echt wolvilt, dat is zo fijn werken. Koop vilt, borduurgaren en een naald en ga er gewoon mee spelen, uitproberen, voelen. 
Ik ben zelf ooit begonnen met een sleutelhanger en met hangers (voor het raam) te maken. Ik vond het al snel verslavend omdat je alleen al met hangers eindeloos dingen kunt verzinnen met betrekking tot figuurtjes, kleuren, (wol)kralen etc.

Er zijn een aantal bloggers die veel of bijna alleen maar met vilt werken, welke van deze blogs bezoek je zelf regelmatig?
Ik bezoek er zelf weinig, maar kom af en toe wel hele leuke tegen. Ik ben vooral vaak op zoek naar leuke ideetjes om te delen via de Facebookpagina van de Viltwinkel. Een blog dat ik laatst tegenkwam, is Red Roof Patterns: enorm veel ideeën en gratis patronen. Als je dat ziet, wil je toch meteen aan de slag!

Wat is jouw eigen favoriete vilt diy-project om te maken?
Slingers (bloemenslingers), hangers en mobiles vind ik het leukste om te maken. Het liefst i.c.m. glazen kralen en/of wolkralen. Met veel kleuren en vrolijkheid!

Wat is het leukste van het hebben van een webwinkel en zijn er ook dingen die je minder leuk vind?
Het is elke dag een feestje om leuke bestellingen binnen te zien komen en die mooi te verpakken voor de klanten. Ik zie ook vaak prachtige combinaties van kleuren voorbijkomen waar ik zelf niet opgekomen was. Wolvilt en de producten erom heen hebben iets vrolijks. Ik weet uit eigen ervaring hoe leuk het is om je bestelling op de mat te horen vallen en dan al het leuks uit te pakken en aan de slag te gaan. Ik hoop mensen blij te maken met mooie producten, persoonlijke service en een snelle levering.
 Jammer is dat je weinig direct contact met klanten hebt en je mist ook een stukje feedback over je winkel en je producten. En wat wordt er allemaal gemaakt met die prachtige kleurtjes? Facebook is dan een fijne plek. Ik plaats daar allemaal leuke ideetjes en laat zien wat er nieuw is gekomen in de winkel. Zo kun je contact hebben met klanten en kunnen ze ook een recensie achterlaten. Ook op de site is plaats om te laten weten wat je vindt in de vorm van een gastenboek. Gelukkig maken mensen daar regelmatig gebruik van en is het erg leuk om te lezen als men blij en tevreden is! Daar doe ik het immers voor 🙂
profielfoto-kirsten

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven