Loes van Freubelweb

164 Posts 366488 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Tulpen patchwork project bag

21 januari 2017 Categorieen: Algemeen

Vandaag is het Nationale Tulpendag. Goede reden om de naaimachine weer eens te voorschijn te halen. En wat is patchwork toch leuk om te doen. Als een puzzeltje vallen de lapjes stof in elkaar. In maakte van twee tulpjes (op de achterkant zit ook een tulp) een project bag. Die komt namelijk altijd van pas.

Voor het maken van de tulp gebruikte ik dit patroon. Ik maakte voor de project bag het tulpenblock iets groter door er aan de boven- en zakenkanten een extra strook aan te naaien. Aan de bovenzijden van de lapjes maakte ik een tunneltje door de bovenzijde om te zomen en aan de onderkant door te stikken. Daarna naaide ik de lapjes met de goede kanten op elkaar (de openingen van het tunneltje liet ik aan beide zijden open). Voor de voering gebruikte ik een roze ruitjesstof en door het tunneltje reeg ik een blauw ruitjeslint om de tulpen patchwork project bag te kunnen sluiten.

Het was erg leuk om weer met stofjes, naaimachine – en strijkijzer! – bezig te zijn. Dit ga ik de komende tijd zeker vaker doen 😉

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven