Loes van Freubelweb

163 Posts 364265 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Raamtekening

14 april 2016 Categorieen: Algemeen

Al een tijdje liep ik met ideetjes in mijn hoofd om ‘iets’ te maken waarmee ik ervoor kon zorgen dat je minder makkelijk door mijn voordeur naar binnen kunt kijken. Iets haken misschien? Of toch met plakfolie in de weer? Tot ik op Anke Panke’s site www.raamtekening.nl stuitte. Daar zag ik namelijk hoe je met een krijtstift heel eenvoudig de mooiste tekeningen op het raam kunt maken. En toen ik tussen de beschikbare raamtekeningen rondsnuffelde, vond ik een heel erg leuk patroontje dat perfect pastte op het smalle raam in mijn voordeur.

Ik bestelde het patroon, printte het uit en pakte er een Edding krijtstift bij.
Eddingstift
Ik plakte het patroon op de achterkant van het raam.
Achterkant_deur
En toen was het de bedoeling dat ik het patroon, heel eenvoudig, zou gaan overtrekken… Alleen het driedubbeldikke glas van mijn fijne energiezuinige woning maakte dit helaas niet tot een heel eenvoudig klusje. De afstand tussen het patroon en de stift was namelijk wel erg groot. Ik ging er gewoon echt driedubbel van zien ;-))
Driedubbeldik_glas
Scheel_zien
Maar wanneer ik 1 oog dicht deed, en – op een stoel – zo recht mogelijk voor de tekening ging staan, ging het overtrekken van de tekening toch nog best goed.
Recht_mogelijk
En toen ik eenmaal – sneller dan ik dacht – klaar was, was ik hartstikke blij met het eindresultaat! Ik kleurde nog even een paar figuurtjes in om te zien wat voor effect dat gaf, maar vond de figuurtjes mooier wanneer ze niet ingekleurd waren. Juist die krijtlijnen geven immers dat leuke transparante effect waarnaar ik op zoek was.
Aardig_gelukt
Het was erg leuk om deze raamtekening te maken. Zo cool om gewoon op glas te kunnen tekenen. En maak je toch een foutje, dan verwijder je de krijtstift makkelijk met een krabbertje waarmee je ook je kookplaat schoonmaakt (heb ik ondervonden). Wil jij ook een raamtekening maken? Kijk dan zeker eens op www.raamtekening.nl! Hier vind je een heleboel prachtige patronen van verschillende illustratoren waaronder ook een aantal gratis patronen.
Blij met het eindresultaat

 

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven