Loes van Freubelweb

164 Posts 366450 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Patroontje van Eline

30 oktober 2015 Categorieen: Algemeen

Om te vieren dat Freubelweb 5 jaar bestaat, hebben we een aantal bekende FreubelSterren gevraagd om speciaal voor ons een patroontje te ontwerpen. Bekende FreubelSterren die we de afgelopen jaren hebben leren kennen en die wij zelf geweldig vinden. Gisteren deelde Annemarie Arts een patroontje met ons en vandaag is dat Eline Pellinkhof. Vanaf het allereerste Freubelweb-uur zijn wij fan van haar prachtige ontwerpen, patronen en fantastische boeken: Eline’s huis is een van onze favoriete handwerkboeken omdat hierin – net als op Freubelweb – ook allerlei verschillende technieken en materialen aan bod komen. Staat dit boek (of een van Eline’s andere boeken) nog niet niet in je kast, zet hem dan snel op je verlanglijstje want we weten zeker dat je Eline’s boeken ook geweldig vindt.

Zeer vereerd en blij waren we toen Eline ons mailde dat ze met alle liefde en plezier een patroontje voor ons wilde ontwerpen en kijk eens wat voor moois ze voor ons heeft gemaakt. Een allerliefst klein muisje gemaakt van wolvilt dat slaapt in een allerschattigst lief klein bedje gemaakt van een luciferdoosje beplakt met papier. Wij vinden het een op en top Eline patroontje en gaan zeker zelf ook zo’n lief muisje maken. Hier volgt de werkbeschrijving:

Babymuis in ‘n doosje
Eline Pellinkhof – elinepellinkhof.blogspot.com

Nodig:
-Wolvilt (beige, off white, 2 tinten roze, donker bruin)
-Borduurgaren
-Kraaltjes voor de ogen
-Klein knoopje
-Textiellijm
-Fiberfill
-Luciferdoosje (grote maat 11 x 6,5 cm)
-Dessinpapier
-Boekbinderslijm
-Restjes stof
-Lintje

Doen:
Muis: Knip de losse onderdelen van het patroon uit wolvilt. Plak het gezichtje met textiellijm op het hoofdje en plak de neus erop. Naai twee kraaltjes als ogen op het hoofdje. Plak met een klein beetje textiellijm de armpjes tussen de twee lijfjes. Naai voor elk oor een beige en roze oor op elkaar met borduurgaren en festonsteek. Vouw een stukje oor om (volgens tekening) en stik dit goed vast. Speld de twee oren tussen de voor- en achterkant van de kop en naai de bovenkant van de kop met de oren ertussen met kleine steekjes dicht. Doe een klein beetje fiberfill in het kopje en schuif de bovenkant van het lijfje tussen de voor- en achterkant van het kopje. Naai de kop verder (met het lijfje ertussen) rondom dicht. Naai een knoopje op de voorkant van het lijfje. Naai het lijfje rondom met festonsteek dicht, laat een klein stukje open om het lijfje te vullen met fiberfill en naai dan verder.

Bedje: Gebruik boekbinderslijm om het luciferdoosje te beplakken met dessinpapier. Plak een strook stof om één kant van de huls (zodat het een lakentje lijkt), plak daar een lintje omheen. Naai een klein matrasje van een linnen lapje en vul het met fiberfill.

Gebruik een kroonkurk als krukje.

Muis 2 Muis 3
Patroon onderdelen muis
M
orgen delen we het patroontje dat een andere bekende FreubelSter speciaal voor ons maakte. Wil je weten wie? Hou dan onze website en/of social media (Twitter & Facebook) goed in de gaten. Nooit meer een bericht van Freubelweb missen? Schrijf je dan in voor onze WhatsApp-verzendlijst!

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven