Op de beurs in Parijs

De beurs Le Salon Créations et Savoir-Faire was jarenlang mijn favoriete uitstapje van het jaar, want deze geweldige beurs wordt gehouden in Parijs. En ja, een goed excuus om naar Parijs te gaan is altijd welkom toch?

De eerste keer dat ik een bezoek bracht aan de beurs in Parijs was in 2011. En ik vond het er geweldig! Zoiets had ik nog niet eerder gezien in Nederland. Zelfs niet op de KreaDoe. Waardoor dat kwam? Door de enorme creativiteit die de beurs uitstraalde. Zo was er op deze beurs ook 1 ‘straatje’ (Allée de l’Inspiration) helemaal gewijd aan creaties die door de standhouders zelf waren gemaakt. Alle creaties vielen binnen het beursthema van dat jaar en omvatte meer dan alleen haken en breien zoals je in Nederland op de beurs vaak ziet. Zo werken ze in Frankrijk veel meer met stoffen, borduurgarens maar ook papier bijvoorbeeld. Heel inspirerend vond ik het!

Tijdens mijn eerste bezoek aan de beurs maakte ik ook een video die ik lange tijd op verborgen had staan op YouTube, maar aangezien ik nu toch herinneringen aan het ophalen ben, stoffen we deze video maar even af. In de video zie (en hoor) je mij in gesprek met de organisatie van de beurs Le Salon Créations et Savoir-Faire. Zij vertelt een en ander over de achtergrond en de ideeën achter deze beurs. En ook ga ik in gesprek met Caroline Lancrenon, de hoofdredacteur van Marie-Claire Idées, een van mijn favoriete magazines! Een enorme eer dus dat ik haar te spreken kreeg voor de camera en dat kun je ook wel een beetje aan mij zien. Hahaha, ik was behoorlijk onder de indruk van haar en de hele beurs eigenlijk!

In de jaren die volgden bezocht ik de beurs in Parijs elk jaar weer. Over mijn bezoek aan de beurs in 2016 schreef ik eerder al eens op blog op Freubelweb. Wil je dat lezen? Klik dan hier!

En wanneer je dan wat vaker in Parijs bent geweest, ga je ook op zoek natuurlijk naar leuke adresjes in Parijs waar je mooie wolletjes kunt kopen. Ook daarover schreef ik in 2016 een blog. Benieuwd? Klik hier!

Verder lezen over 10 jaar Freubelweb?
Deze blogposten verschenen eerder:
Hoe het begon…
Holy Stitch!
Arne en Carlos


Dit is de volgende blogpost over 10 jaar Freubelweb:
De eerste boekjes