Nog meer CAL’s, KAL’s en SAL’s

We kregen een boel  leuke reacties op ons blog over CAL’s, KAL’s en SAL’s en vandaar dat we er nog meer voor jullie hebben verzameld. We hebben er zelfs nog categorie aan toegevoegd, namelijk de QAL’s, oftewel de Quilt ALongs. En… we lichten in deze blog ook nog een CAL in het bijzonder uit…!

QAL’s
Quilten is heeel erg populair in America. De QAL’s vliegen je daar dan ook haast letterlijk om de oren. In Nederland wordt het quilten, en dan met name de techniek van paper piecing, ook steeds populairder. Niet verwonderlijk wanneer je ziet wat voor prachtige projecten je kunt maken met al die mooie stofjes en patronen. Dit zijn een paar van de vele QAL’s die momenteel  bezig zijn:

Mystery Block of the month 2017 van  A Quilting Life:

Patchwork Quilt along van  de Fat Quarter Shop:

Have a Jolly Little Christmas van Sew Fresh Quilts

SAL’s
Naast de Secret Stitch Along die op 13 oktober voor de derde keer van start gaat, zijn er nog een aantal leuke borduuravonturen waaraan je kunt mee doen.

Mystery Sampler
Zoals bijvoorbeeld de Mystery Sampler Stitch A Long die begin dit jaar is gestart. De patronen kun je vinden op de site van Linen and Treads. Er is ook een speciale Facebook-groep waar je deze leuke SAL kunt volgen. Prachtige sampler vind je niet?

Dierencirkels
Ook heel erg mooi is het borduurproject Dearrine, een Nederlandstalige SAL. Dearrine is een borduurpatroon bestaande uit 49 cirkels waarvan er iedere vrijdagochtend een patroon wordt geplaatst in de Facebookgroep Dear Rine Borduren. Na 1 januari 2018 zal het patroon gebundeld worden en alleen nog te koop verkrijgbaar zijn. Dus als je de patronen nog gratis wilt bemachtigen, vergeet dan niet voor die tijd te beginnen!

KAL
Op 7 oktober start er een hele leuke mix&knit-along bij Schachenmayr. Bij deze KAL  kan  er met verschillende garens gemixt en gevarieerd worden. Het project dat je gaat breien is een prachtig mooi vest. Het patroon zal in verschillende talen beschikbaar worden gesteld waaronder het Nederlands! Dus dat is goed nieuws 😉 Hier op deze pagina vind je alle informatie over deze KAL.

CAL’s

Vloerkleed
Op Instagram is Madebyvon onlangs een hele leuke CAL gestart. Iedere dag plaatst ze een toer van het haakpatroon waarmee je een mooi vloerkleed kunt haken. Zit je niet op Instagram? Dan kun je deze CAL ook volgen op haar website!

Amigurumi
Ook een leuke CAL waarvan het laatste patroon net is gedeeld, is de Wereldburger CAL van Echtstudio.  In totaal zijn er 9  wereldburgers ontworpen door bekende amigurumi designers zoals bijvoorbeeld Christel Krukkert, Dendennis, Annemarie Arts en Tessa van Riet. De haakpatronen van deze Amigurumi Around The World kun je vinden in de speciale Facebook-groep en op de website van Echtstudio.

Dekens
Een van de merken die we in ons vorige blog over CAL’s, KAL’s en SAL’s niet hebben genoemd, maar die ook zeer bekend staat om zijn mooie CAL’s is het merk Stylecraft. Je kent de  patronen zoals de Lily Pond, de Caroussel, Frida’s Flowers en de Ross Deken vast wel. Niet? Neem dan heel snel een kijkje op deze site waar je ze allemaal kunt bewonderen en waar je de NL patronen vindt om deze dekens zelf te maken!

UITGELICHT:
Freubelweb Wolcafé CAL
En dan tot slot, start er binnenkort een heel bijzondere CAL, namelijk eentje die Freubelweb samen met Wolcafé heeft bedacht en uitgewerkt. De patronen van deze CAL zullen worden gedeeld via de Facebookgroep Freubelweb Wolcafé CAL. Wat we precies gaan maken, blijft nog even een verrassing maar wanneer je lid wordt van onze Facebookgroep, zul je er snel genoeg achterkomen!  Over de inhoud van de haakpakketten zeggen we vooralsnog alleen dat het onder andere diverse wolsoorten van Borgo de Pazzi bevat en die zijn echt zooo mooi! 😉