Loes van Freubelweb

164 Posts 366436 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Nieuwe handwerkboeken

02 september 2016 Categorieen: Algemeen

De afgelopen maand zijn er weer een aantal hele leuke handwerkboeken verschenen! We zetten ze even voor je op een rij:

kinderfeestjes
Haken voor kinderfeestjes

Hoera! Er is er één jarig! En wat leuk dat dan alle versieringen gehaakt zijn! Mooie gehaakte slingers, een gehaakte feesttoeter waar je echt op kunt toeteren, een vrolijk gehaakte hoed voor de jarige, een leuke uitdeelmand, kleine versierseltjes op weg te geven, en een gehaakte verjaardagstaart! Die laatste vervangt natuurlijk niet de echte taart, want een lekkere taart met slagroom willen we allemaal! Zo wordt elke verjaardag een vrolijk gehaakt feest!
Haken voor kinderfeestjes – Annemarie Arts, € 12,95

stofjes
Ja, lap! Naaien met restjes stof 

Iedereen die af en toe achter de naaimachine zit, herkent het fenomeen: de kast kan nu écht niet meer dicht sinds dat laatste lapje stof erbij is gepropt. Die mooie, vrolijke restjes stof worden steevast bewaard, want ze zijn té leuk om weg te gooien. En misschien doe je er ooit wel iets mee… In Ja, lap! vind je heel wat ideeën om die mooie restjes stof eindelijk eens om te toveren naar tal van leuke spullen: cadeauverpakkingen, een bagagelabel, een speelmat, haarlinten, een spelbord uit stof, een zachte bal… Ga meteen aan de slag!
Ja, lap! – Fran Vanseveren, € 14,99

naaien en borduren
Ik leer naaien en borduren

Na hun succesvolle boeken ‘Ik leer breien’ en ‘Ik leer haken’, gaan Lucinda Guy en François Hall kinderen leren naaien en borduren. Met vilt en lapjes stof maken kinderen de leukste projecten en leren ze spelenderwijs alle basissteken. Van hele simpele hoesjes en zakjes, tot vrolijke muizen en honden van vilt. Met ‘Ik leer naaien & borduren’ maken kinderen hun eigen projecten van stof.
Ik leer naaien en borduren – Lucina Guy en François Hall, € 12,95

wollowbies
Wollowbies hangen de beest uit
In dit fraai geïllustreerde haakboek komen 25 haakkarakters tot leven. Van boerderijdieren tot wilde beesten. Ze hebben één ding gemeen: ze behoren allemaal tot de Wollowbies-familie. Alle mini-amigurumi’s worden stap voor stap beschreven met duidelijke foto’s. Achter in het boek worden alle benodigde haaksteken met illustraties uitgelegd. De mini-amigurumi’s zijn ideaal als cadeautje of om restjes garen op te maken.
Wollowbies hangen de beest uit – Jane Ganseforth, € 14,99

haakspiratieHaakspiratie
In ‘Haakspiratie’ staan veel leuke projecten voor alle niveaus in vrolijke en zachte kleurstellingen die kenmerkend zijn voor Janneke Assink. De haaktechniek wordt gecombineerd met naaien. Zo kun je een genaaid kussensloop versieren met gehaakte bloemen of een stoere gehaakte tas voeren met een contrasterend stofje. Naast heldere beschrijvingen geeft Janneke veel tips om te variëren en personaliseren.
Haakspiratie – Janneke Assink, € 14,99

In deze reeks artikelen verschenen ook:
Nieuwe handwerkboeken (september 2016)
Nieuwe handwerkboeken (oktober 2016)

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven