Nieuwe handwerkboeken voorjaar 2019

Er zijn dit voorjaar weer een heleboel leuke nieuwe handwerkboeken verschenen. Hoofdthema van deze boeken is haken want dat is en blijft de meest populaire handwerktechniek in Nederland. Maar gelukkig hebben we ook een aantal boeken met andere leuke hippe thema’s voor je gevonden.

Het eerste boek dat we gaan bespreken is het nieuwe boek van Christel Krukkert met als titel Christels speelgoed voor jongens en meisjes. De patronen van Christel zijn top. Ze worden altijd heel helder en duidelijk beschreven en zijn daardoor ook zeer geschikt voor haaksters die nog maar net zijn begonnen met haken. Ook zijn de patronen voorzien van heel duidelijke stap voor stap foto’s. De patronen van die boek variëren van een dierenkegelspel en piratenboot tot stapelprinses en kasteelblokken. Zeker leuk om te maken als je (klein)kinderen in die leeftijd hebt. Het boekje kost € 15,50 en is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

PicaPau is het volgende boek dat we gaan bespreken. Dit boek verscheen een tijdje terug al in het Engels, toen hebben we het gelijk besteld bij bol.com omdat de patroontjes van Yan Schenkel gewoonweg onweerstaanbaar schattig zijn! Liefst zouden we ze allemaal maken, maar we begonnen met Bonny de Papegaaiduiker. De patronen zijn duidelijk beschreven en zijn ook voorzien van stap voor stap foto’s. Na Bonny gaan we door met Lola Panda, Murray de Zeeotter, Hector Neushoorn en Charles Specht (als we de tijd kunnen vinden natuurlijk). Kortom, het boek PicaPau is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van amigurumi haken. De prijs van dit boek bedraagt € 19,99 en je koopt hem o.a. hier bij bol.com.

Dan Punch Needle & Co, een prachtig boek over de nieuwste handwerktrend: punchen. Het boek bevat een uitgebreide uitleg met oefenprojecten om deze techniek goed onder de knie te krijgen alvorens je van start gaat met een van de 19 projecten die in het boek staan. De benodigde templates hiervoor vind je op ware grootte op twee losse patroonvellen die voor- en achterin het boek zijn toegevoegd. Kussens, knuffels, applicaties, tassen, wandhangers… stuk voor stuk leuke uitnodigende projecten waarmee je het liefst gelijk aan de slag zou willen gaan nadat je dit boek hebt doorgebladerd! Het boek is geschreven door de Franse Julie Robert en kost € 19,99.

Babyspeelgoed haken is het inmiddels tweede boek van Rosanne Briggeman, ook wel bekend als Knufl. Net als in haar eerste boek Haken voor de baby vind je in Babyspeelgoed haken opnieuw tal van schattige haakprojectjes om te haken voor de baby. Denk hierbij aan rammelaars, bijtringen, knuffeldoekjes speenkoord, wagenhangers, knuffels, muziekdoosje en mobiles. Leuke van deze haakprojectjes is dat ze meestal wat kleiner, en dus sneller te maken zijn en dat ze zowel leuk zijn voor jongens als voor meisjes. Babyspeelgoed haken kost € 14,99 en kun je o.a. kopen bij bol.com.

Dan weer een boek van de Franse Julie Robert en dit keer met als titel Smyrna, Knopen & Latchhooking. De uitvoering van dit boek is hetzelfde als het boek over Punchen. Het bevat een uitgebreide uitleg van de techniek en 18 leuke projecten om mee aan de slag te gaan inclusief twee patroonbladen waarop de benodigde templates op ware grootte staan afgebeeld. Grappig is dat dit boek van Julie Robert door een andere NL uitgever op de markt is gebracht dan het boek over punchen, maar dat beide boeken dezelfde look& feel hebben. Dat zal wel bepaald zijn door de oorspronkelijke Franse uitgever van deze boeken. Niettemin is dit boek ook weer zeer uitnodigend en doet ons ook weer afvragen: “Waar ligt die smyrna haak ook alweer?”. Het boek kost € 22,50 en is verkrijgbaar o.a. bij bol.com.

Oeh, Brushpen Love… dat klinkt goed. Zelf oefenen we al heel vaak en regelmatig om deze prachtige manier van handlettering onder de knie te krijgen, maar zo makkelijk is dat nog niet. Dit nieuwe boek van Carla Kamphuis is zoals de titel zegt Het Ultieme Brushpenboek en leert je tekenen met je brushpen in 4 simpele stappen. Ah, oke je leert er dus niet mee schrijven, maar je leert tekenen met een brushpen. Dat kan natuurlijk ook! In dit boek laat Carla je kennis maken met verschillende technieken zoals ‘blenden’ em dippen en leert je hoe je je brushpen combineert met waterverf en penseel. De variaties in de illustraties die je in dit boek stap voor stap leert is leuk en veelzijdig. Het Ultieme Brushpenboek kost € 16,99 en is verkrijgbaar o.a. bij bol.com.

The Summer Collection is het nieuwe boek van Wendy van Delden. Haar slogan is Keep it Simple en onder die noemer heeft ze weer 20 patronen verzameld in een nieuw haakboek dat het tweede boek is uit de serie ‘The Four Seasons’. In dit boek dus zomerse projecten waaronder truien, dekens, kussens, sjaals en manden. Allemaal duidelijk beschreven in heldere basispatronen en voorzien van een haakdiagram. Doordat alle haaktermen volledig zijn uitgeschreven is het haakboek bij uitstek geschikt voor de beginnende haakster. Het boek kost € 14,95 en kun je ook bestellen bij bol.com.

Als je eenmaal de smaak van het haken van amigurumi te pakken hebt, weet je hoe leuk het haken van deze kleine knuffeltjes is. In de welbekende reeks Zoomigurumi is inmiddels het 8e deel verschenen en ja ook dit boek is een absolute aanrader. Het bevat patronen om o.a. een aantal van onze favoriete dieren te maken, zoals bijvoorbeeld: Abillio de Toekan, Milo de Kolibri en Linus de Luiaard. In totaal staan er 15 toffe haakpatronen in Zoomigurumi 8 en is ook gewoon weer een absolute must-have! Zoomigurumi 8 kost € 15,99 en kun je o.a. kopen bij bol.com.

Ook nog verschenen dit voorjaar zijn:
Pasen & Lente Haaksels
Superzachte knuffels
Baby’s Boerderijbeestjes haken
Gestreepte dekens haken