Loes van Freubelweb

164 Posts 366507 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Nieuwe handwerkboeken

01 oktober 2016 Categorieen: Algemeen

In de afgelopen maand september zijn er weer een aantal hele leuke handwerkboeken verschenen! We zetten ze even voor je op een rij:

klein haakgeluk
Klein Haakgeluk

Het derde byClaire haakboek Klein Haakgeluk staat vol projecten voor de allerkleinsten. Met haar prachtige byClaire garens haakte Claire de leukste vestjes, truitjes, broekjes en rokjes voor baby’s van 0 tot 18 maanden, en daarna ging ze verder met babydekens, wiegversieringen en opbergmanden voor alle knuffels en nog veel meer! Het boek heeft vier delen: ‘De babykamer’, ‘De kleine garderobe’ ‘Spelen en opbergen’ en tot slot de vertrouwde ‘Tips en technieken’. Claire gebruikt voor haar babyprojecten het byClaire garen 1 en 2, zowel de pastel- als de felle kleuren. En uiteraard kan elke haakster haar eigen favoriete kleuren kiezen!
Klein Haakgeluk – Claire Boeter, € 14,95

kabels haken Lr
Kabels Haken

Kabels zijn ‘in’, en behalve breien kun je zo ook haken! In Kabels haken van Leonie Schellingerhout (bekend van haar boek Haken & sfeer en Wolcafé, lees hier het interview dat we met haar hielden) staan 25 haakpatronen voor mode- en woonaccessoires met de kabelhaaktechniek als basis. Van omslagdoeken, poef tot kleinere haakprojecten, zoals pannenlappen en slingers. De inspirerende foto’s geven prachtig weer wat je allemaal met deze techniek kunt maken. De haakpatronen zijn gemakkelijk te volgen door de stapsgewijze beschrijvingen en duidelijke haakschema’s. Kleine en grote haakprojecten wisselen elkaar af, aangevuld met handige tips en aantrekkelijke sfeerfotografie. Kabels haken is verslavend!
Kabels haken, Leonie Schellingerhout, € 14,95

Haak het dorp van toenHaak het dorp van toen
Rina Soffers neemt je in haar boek Haak het dorp van toen mee naar het dorp van toen, waar je de groenteman met een kist sla voor zijn winkel ziet staan, waar de bakker net de heerlijkste taarten uit zijn over haalt, waar de schooljuffrouw nog ouderwets voor het schoolbord staat. De bloemenverkoopster schikt haar bossen tulpen in de emmers en de dierenarts is net bezig de dorpskat weer beter te maken. ’s Avonds gaan we eten bij de pizzabakker. En daarna is het feest en komt de dixielandband spelen op het plein. Het allermooiste is: alles in het dorp kun je zelf haken, niet alleen de dorpsbewoners, maar ook hun attributen, van de taarten van de bakker tot de bloemkolen van de groenteman; en van de tuba van de dixielandband tot de kleurpotloden van de schoolkinderen. Voorzien van duidelijke beschrijvingen en heldere tekeningen en foto’s.
Haak het dorp van toen – Rina Soffers, € 14,95

Mijn knuffels van sokkenwol
Mijn knuffels van sokkenwol
De gehaakte knuffels van Kristel Droog-Dekkers zijn allemaal gehaakt van sokkenwol waardoor ze een natuurlijk, stoer en vintage karakter krijgen. Bovendien is het garen heerlijk zacht en de dieren daardoor heerlijk knuffelbaar. Sokkenwol is ook wat dunner dan het gewone haakkatoen. Dat maakt de dieren wat kleiner en verfijnder. Alle beschrijvingen in het boek Mijn knuffels van sokkenwol zijn helder en duidelijk en worden met tekst en stap-voor-stapfoto’s uitgelegd.
Mijn knuffels van sokkenwol, door Kristel Droog-Dekkers, € 14,95

christels knuffels
Christels knuffels
Christel heeft voor haar nieuwe boek Christels knuffels een hele nieuwe collectie knuffelbeesten gehaakt. De beesten zijn iets groter dan de amigurumi uit haar eerdere boeken, en hebben dus precies het juiste knuffelformaat. Alle knuffels hebben bovendien hun eigen kleding, waarmee kinderen ze zelf kunnen aankleden. Hector de hond heeft een regenjas, Victoria het varken een beeldige bloemetjesjurk, Rolf het rendier een echte kersttrui en Jules de giraf een jolige tuinbroek. Ze zien er geweldig uit in hun eigen kleren, maar hebben ook veel plezier wanneer ze elkaars kleren passen.
Christels knuffels – Christel Krukkert, € 14,95

ons haakboek
Ons Haakboek
KVLV Vrouwen met Vaart en Lannoo sloegen de handen in elkaar voor een standaardwerk dat in de boekenkast van elke handwerkster thuishoort. Aan dit maar liefst 460 pagina tellende dikke boek zullen zowel beginnende als gevorderde haaksters plezier beleven. Aan de hand van duidelijke foto’s en uitleg wordt getoond hoe je een haakwerk opzet, hoe je halve en hele stokjes haakt, maar ook hoe je ingewikkelde haaksteken en patronen aanpakt. Daarnaast bevat Ons Haakboek werkbeschrijvingen van meer dan 50 leuke interieur- en modespullen. Een ultiem basisboek voor beginners en gevorderden.
Ons Haakboek – KVLV, € 29,99


In deze reeks artikelen verschenen ook:
Nieuwe handwerkboeken (augustus 2016)
Nieuwe handwerkboeken (oktober 2016)

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven