Loes van Freubelweb

163 Posts 364358 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Nieuwe handwerkboeken

01 november 2016 Categorieen: Algemeen

Afgelopen weken zijn er weer een heleboel leuke nieuwe handwerkboeken verschenen. Freubelweb zet ze even voor je op een rij:

club geluk en de fantastische truien
Club Geluk en de Fantastische Truien

Dit boek staat vol fantastische truien en accessoires die een glimlach op je gezicht toveren. Truien voor de hele familie: truien voor kinderen, voor dames én uiteraard voor heren. Wat te denken bijvoorbeeld van een tattootrui, een glow-in-the-darktrui, een paardentrui met 3D-manen, een hamburgertrui met ruches als de sla, een trui met een berglandschap met ‘luchtmuts’ en nog veel meer. Te leuk! En het allerleukste is dat het basispatroon van deze truien heel eenvoudig en makkelijk te breien is!
Club Geluk en de Fantastische Truien, € 19,99

handpoppen haken
Handpoppen haken

Van boer Tom, koe Kasper, varken Joep tot aan kip Kennet. Met de 13 haakpatronen in dit boek haak je een complete boerderij-familie. Door de combinatie van pluizig garen en katoen krijgen de poppen een heel lief uiterlijk. De haakontwerpen worden stapsgewijs beschreven en zijn eenvoudig zelf te maken. Beginners kunnen na een korte uitleg over de verschillende haaksteken en technieken ook meteen aan de slag.
Handpoppen haken – Stephanie Trouwborst-Wijers, € 12,99

9789043919326 vogels breien met arne en carlos - cover
Vogels breien met Arne & Carlos
In dit boek staan 55 breipatronen om vogels en bijbehorende accessoires te breien. De mooie kleuren en patronen van de vogels in hun eigen tuin inspireerde dit Noorse breiduo tot het maken van deze patronen. De breipatronen zijn duidelijk en overzichtelijk beschreven met geïllustreerde breischema’s, zodat de breiprojecten voor elk niveau geschikt zijn. Bovendien bevat dit boek veel mooie sfeerfoto’s vol ideeën om de vogeltjes een leuke plek te geven in huis.
Vogels breien met Arne & Carlos, € 19,99

9789043919210 amigurumis naaien - cover
Amigurumi’s naaien

In dit leuke boek van Mariska Vos-Bolman staan 12 naaipatronen om de leukste knuffels – ofwel amigurumi’s – te naaien. De genaaide amigurumi’s zijn supersimpel om zelf te maken met de stapsgewijze uitleg en naaipatronen op ware grootte. Binnen no time heb je het ideale, persoonlijke (kraam)cadeautje zelf gemaakt! Mariska combineert leuke retro stofjes tot knuffels die leuk zijn voor jongens en meisjes. Voor degenen die liever niet de naaimachine gebruiken, staan er ook naaisteken in tekst en beeld uitgelegd, zodat naaien met de hand ook een optie is.
Amigurumi’s naaien – Mariska Vos-Bolman, € 12,99

9789043919197 Pluis en haar vriendjes
Pluis en haar vriendjes

Het konijntje Pluis speelt de hoofdrol in dit nieuwe haakboek van Tessa van Riet-Ernst. Pluis trekt de wereld rond en maakt allemaal nieuwe vriendjes. Zo ontmoet ze tijdens haar avonturen een pandabeer, een zeehondje en lieve hamsters. Dit boek bevat in totaal 15 haakpatronen met stap-voor-stapbeschrijvingen om de beesten te haken. De amigurumi’s zijn zacht door de pluizige haakgarens. Vind je het makkelijker om met andere garens te haken? Geen probleem, want Tessa legt uit hoe je met een speciale kamtechniek toch het pluizige effect kunt creëren.
Pluis en haar vriendjes – Tessa van Riet-Ernst, € 14,99

cover gehaakte lappenpoppen 2 HR
Gehaakte lappenpoppen 2
Met Gehaakte lappenpoppen 2 wordt de lappenpoppenfamilie uit het eerste boek uitgebreid met nieuwe lappenpoppen, mini-versies en kleertjes. Sascha Blase-Van Wagtendonk ontwierp in totaal 15 lappenpoppen om te haken. De haakpatronen worden stap voor stap uitgelegd, inclusief stappenfoto’s om een lappenpop in elkaar te zetten en informatie over verschillende haakgarens.
Gehaakte lappenpoppen 2 – Sascha Blase-Van Wagtendonk, € 12,99

In deze reeks artikelen verschenen ook:
Nieuwe handwerkboeken (augustus 2016)
Nieuwe handwerkboeken (september 2016)

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven