Loes van Freubelweb

164 Posts 366505 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Nieuwe handwerkboeken

01 december 2016 Categorieen: Algemeen

Afgelopen maand zijn er weer een aantal nieuwe handwerkboeken verschenen. Niet zoveel als de maanden ervoor, dus we hebben ook een boek toegevoegd dat binnenkort zal verschijnen.

Deze boeken zijn onlangs verschenen:

Klompelompe
Klømpelømpe

Wat een ontzettend mooi breiboek is dit, zeker voor handwerksters onder ons met kleine(re) kinderen of kleinkinderen. De fotografie is prachtig en de patronen zijn fantastisch. Klømpelømpe is geschreven door twee Noorse vriendinnen Hanne Andreassen Hjelmås and Torunn Steinsland die sinds 2012 – met veel succes – breipatronen op hun blog Klompelompe.no delen. Hun gelijknamige boek is een van de bestverkochte boeken in Noorwegen en sinds kort dus ook in het Nederlands verkrijgbaar. Klømpelømpe bundelt de beste patronen voor het hele gezin. Ze variëren in moeilijkheidsgraad, maar zijn dankzij steeds een duidelijk stappenplan allemaal zelf thuis te maken.
Klømpelømpe – Hanne Andreassen Hjelmås and Torunn Steinsland, € 19,99

Tunisch haken
Tunisch haken

Tunisch haken is de haaktrend van dit moment en dit nieuwe boek van Margje Enting en Riek Siertsema (eigenaresse van wolwinkel Knitted Knots) speelt daar goed op in. Tunisch haken is haken met een lange haaknaald. De techniek lijkt op een combinatie van breien en haken. Met eenvoudige projecten als pannenlappen en placemats leer je in dit boek de basissteken en ook hoe je meerdere kleuren kunt combineren en vormen kunt inhaken. Vervolgens laten Margje en Riek zien hoe je een prachtige sjaal of omslagdoek kunt haken. En ook bijzondere technieken als entrelac en rondhaken worden in Tunisch haken duidelijk en stap voor stap uitgelegd.
Tunisch haken – Margje Enting en Riek Siertsema, € 12,95

scheepjeswol-yarn-boek-2-midnight-garden_58
YARN2 Midnight Garden
Is het een boek, is het een magazine? Het is misschien wel geen van beide! YARN is een zogenaamd bookazine, maar daar waar je een magazine misschien na verloop van tijd weggooit, weten we zeker dat je YARN strakjes tussen je boeken op de boekenplank zet! Wat een prachtig mooie uitgave is deze inmiddels tweede uitgave van Scheepjes weer geworden zeg. De fotografie, de vormgeving, de patronen… we vinden het allemaal erg mooi. Opvallend vonden we dat er naast haak- en breipatronen ook naaipatronen in Yarn staan, want dat verwacht je eigenlijk helemaal niet in een bookazine met als titel YARN. Gelukkig houden we ook van handwerken achter de naaimachine en dus hoor je ons er verder niet over 😉 YARN is verkrijgbaar bij diverse handwerkwinkels.
YARN2 Midnight Garden – Scheepjes, € 7,95

werkboek handlettering
Werkboek Handlettering doe je zo!

Illustratrice Karin Luttenberg bracht al eerder het Handboek handlettering doe je zo! uit. Met haar nieuwe Werkboek handlettering doe je zo! krijg je de basisvaardigheden van handlettering nog sneller onder de knie. Het staat boordevol originele opdrachten en heel veel oefenpagina’s. Zo maak je je de basics van handlettering eigen en kun je eenvoudig en op een leuke manier je vaardigheden vergroten!
Werkboek Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg, € 9,99

cover maak het zelf

Maak het zelf
Zelf je eigen spullen maken? In Maak het zelf laten Pascalle en Mathijs, auteurs ook van het bekende kookboek Havermoutje, zien hoe eenvoudig het is om zelf van alles te maken. Van naaien tot zagen, van breien tot het verwerken van beton. Ze laten zien hoe je in een handomdraai van een gewone stoel een schommelstoel maakt en toveren een autoband om in een comfortabele poef. Maak het zelf bestaat uit vier hoofdstukken: From Scratch, Upcycle, Hack en Repair. In dit mooie en praktische boek staan heel veel stap-voor-stap foto’s, boodschappenlijstjes en handige aanwijzingen. Van een klein klusje als de supermarktplantenzak tot een nachtkastje van beton: je maakt het zelf.
Maak het zelf – Pascalle Bonnier en Mathijs Kok, € 19,99

Begin volgend jaar zullen o.a. deze boeken verschijnen:

 

mooi van draad
Mooi van draad

Op 15 februari verschijnt het nieuwe boek van Nienke Landman met als titel Mooi van draad zoals haar blog ook heet. Eerder maakte Nienke samen met Nina het mooie boek Vrolijk handwerk met Bonthuishouden. De kleurrijke, ietwat retro stijl van Nienke, gecombineerd ook met haar liefde voor borduren, maakt dat wij heel nieuwsgierig zijn naar dit boek. De ondertitel van het boek ‘haken en breien in kleur en structuur’ geeft al aan dat Nienke in het boek Mooi van draad o.a. gebruik maken van structuursteken, zoals gehaakte noppen en reliëf stokjes, gebreide kabels en geborduurde knoopjessteken. Dat belooft veel goeds!
Mooi van draad – Nienke Landman, € 17,95

 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven