Nieuwe goede doelen om voor te haken of breien

Haken en breien is wat de meesten van ons het liefste doen. En wat is er nu leuker dan om met dat wat je het liefste doet een ander blij te maken? Er zijn tal van goede doelen die de hulp van haaksters en breister inroepen. We zetten er weer een paar voor je op een rij.

Eind oktober postten we al een blog over goede doelen waarvoor je kunt haken en breien. Zoals Stichting Earlybirds, de Leprastichting, maar ook Stichting Stofwisselziekte bijvoorbeeld. De laatste tijd zagen we nog een aantal andere goede doelen voorbijkomen die we je niet willen onthouden.
Let op: sommige van deze doelen hebben een deadline, dus lees deze blog en alle informatie over de goede doelen goed alvorens je aan de slag gaat!

Kuikentjes Vier haken
Kuikentje Vier is een ode aan het Friese landschap. In het boek ‘Pykje Fjouwer’ van Kening fan’e Greide geschreven door Lida Dykstra zijn weidevogels, boerderijdieren, bloemen, kruiden en insecten te vinden. Het is een boek voor alle kinderen die van de natuur houden en er nog meer over willen weten. Eind maart krijgen alle 415 basisscholen in Friesland dit boek en de Friese Milieu Federatie zou graag iedere school ook een Kuikentje Vier handpop bij dit boek cadeau geven. En daar hebben ze haakhulp bij nodig. Alle informatie over deze actie vind je op de website van de Friese Milieu Federatie waar je ook het gratis patroon van het gruttokuiken vindt. Sluitingsdatum: 15 maart 2018.

Troostdekentjes
Het Troostdekentje haakt belangeloos dekentjes voor chronisch of levensbedreigend zieke kinderen of kinderen die op een andere manier niet vol van hun jeugd kunnen genieten. Veel van deze kinderen komen al vroeg in aanraking met het ziekenhuis. Ook broertjes en zusjes van deze kinderen komen we wat troost brengen, zij kunnen een knuffel of een zorgenvriendje krijgen. Op 18 januari 2015 is de eerste afdeling van het troostdekentje in Almelo opgericht. Sindsdien zijn er steeds meer groepen ontstaan. Momenteel zijn er vier groepen: Overijssel, Zuid-Holland zuidGelderland en Goeree-Zeeland/West-Brabant. Wil je meehaken? Kijk dan voor alle informatie op de website: www.troostdekentje.nl. Of sluit je aan bij de Facebookgroep van Het Troostdekentje Gelderland bijvoorbeeld.

Knuffels maken
De Esther Vergeer Foundation roept de hulp van haaksters (en vast ook breisters) in om knuffels te maken. Met de opbrengst van de verkoop van deze knuffels willen zij ervoor zorgen dat ze nog veel meer kinderen/jongeren met een lichamelijke beperking ‘gewoon’ kunnen laten sporten. Interesse of meer informatie? Mail naar: info@esthervergeerfoundation.nl
`

Meer goede doelen waarvoor je kunt haken of breien vind je in deze blogpost.