Loes van Freubelweb

163 Posts 364363 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Nieuw: KPC Yarn!

27 september 2016 Categorieen: Algemeen

Freubelweb speurt het wereldwijde web af naar de leukste gratis patronen, maar houdt ook alle nieuwe trends op handwerkgebied voor je in de gaten. Zo komen we regelmatig hele leuke producten tegen waarvan wij ons afvragen waarom zijn die nou niet in Nederland verkrijgbaar… want eerlijk is eerlijk, vaak zie je veel van hetzelfde in de diverse wolwinkeltjes en dat terwijl er nog zoveel meer moois te koop is.

En dat gebeurde ook in Keulen waar we op een beurs plotsklaps verliefd werden op KPC Yarn. Prachtig mooie kleurrijke bolletjes natuurlijke kwaliteitsgarens met een lintje verpakt alsof het een cadeautje is. Toen we het garen vasthielden waren we helemaal verkocht want zulk zacht bio-katoen hadden we nog nooit gevoeld. En ook de bolletjes van ultrafine 100% merino wol voelden zachter dan zacht.
IMG_4826

Schitterend kleurenpalet
Het garen bleek uit Hong Kong te komen. Het wordt gemaakt door een grote garenspinnerij waar ze ook garens maken voor de fashion industry. Dat het bedrijf al jaren werkzaam is in de mode zie je ook aan het schitterende kleurenpalet van KPC Yarn. Het is in tot wel 90 verschillende kleuren verkrijgbaar en alle kleuren hebben hun eigen mooie naam van Bridal Rose tot Energy Blue en van Smoothie tot Purple Wine. Je hoort de naam en je ziet de kleur.
IMG_4824

Natuurlijke kwaliteitsgarens
In totaal zijn er 4 verschillende kwaliteiten KPC Yarn waarvan er 3 nu verkrijgbaar zijn: Gossyp (100% bio-katoen), Glencoul (70% merino 30% katoen), Novomerino (100% merino). KPC Yarn heeft zijn eigen schapenboerderijen in Gostwyck Australië voor de merino wol. Je weet dus precies waar de wol vandaan komt en dat er goed voor de dieren is gezorgd. De vierde kwaliteit is Cashmere (100% kasjmier) en deze zal vanaf 2017 ook verkrijgbaar zijn in Nederland.
Schermafbeelding 2016-09-27 om 17.41.03

Nu verkrijgbaar
Verkrijgbaar in Nederland? Ja, je leest het goed! Freubelweb heeft er namelijk voor kunnen zorgen dat het KPC Yarn nu ook verkrijgbaar is in Nederland en België. Op de KreavaK presenteerden we KPC Yarn voor het eerst aan de winkeliers in Nederland en België. En de eerste reacties waren zeer enthousiast. Inmiddels hebben we ook de eerste bestelling bezorgd in Merelbeke (België), daar is KPC Yarn nu te koop bij Textiellabo. In Nederland is KPC Yarn verkrijgbaar bij Atelier Kleurrijk Vilt in Delft en Sweet Apple Designs. En binnenkort kunnen we de namen van andere verkooppunten ook aan je bekend maken.

Al gezien?
Koffie & Wol maakte een leuke reportage over de nieuwe producten die ze tegenkwamen op de KreavaK. En daarin komen Freubelweb en KPC Yarn ook aan bod!
Koffie en Wol

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven