Loes van Freubelweb

163 Posts 364364 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

My favourite yarn: Lopi

12 april 2016 Categorieen: Algemeen

Een tijdje geleden vroeg Eliane Roest mij naar mijn favoriete garens. En hoewel het alweer anderhalf jaar geleden is dat ik haar vraag beantwoordde en zij hierover een blog schreef, behoort Lopi-garen nog steeds tot een van mijn favoriete garens. Ik zei er toen het volgende over:

“Het IJslandse merk Lopi is favoriet bij mij. Vanaf het allereerste moment dat ik het zag, was ik er weg van. Ik vind de Létt Lopi een mooi stoer garen, geschikt voor herenmutsen bijvoorbeeld. Toegegeven het prikt wel een beetje, maar met een stukje fleech aan de binnenkant van de muts los je dat probleem zo weer op. Lopi heeft ook een dunnere variant, Einband Lopi, daarmee kun je bijvoorbeeld prachtig kantbreien. De stoere uitstraling van het garen in combinatie met lieve kanten patroontjes geeft een erg mooi contrast.”

lopi_sjaalZo leuk om eigenlijk precies terug te lezen dat wat ik nu ook weer ervaar. Ik ben nu namelijk met Einband Lopi een mooie luchtige lentesjaal aan het haken op haaknaald 5 (terwijl het garen geschikt is voor haaknaald 2,5). Doordat je het dunne Einban Lopi-garen met dikkere haaknaald haakt, krijg je eigenlijk precies hetzelfde kantgevoel krijgt wanneer je bijvoorbeeld zou kantbreien. De gehaakte lusjes die zo ontstaan zijn mooi los en rond en geven een heel fijn luchtig gevoel dat precies past bij het voorjaar. Dus een mooie uitkomst voor als je niet kunt breien, maar wel zo’n mooie kantsjaal wilt!

lopi_sjaal_brilEn hoe verder ik kom, hoe mooier en soepeler de sjaal valt. Ik ben er nu al helemaal weg van. En die kleur! Je kunt kiezen uit wel 40 verschillende kleuren. Ik koos geel dat past namelijk bij de pootjes van mijn nieuwe bril. Ik was benieuwd hoe het zou uitpakken, maar kijk hoe mooi hij wordt! Helemaal voorjaar toch? 😉

Het patroon en het garen zijn afkomstig van de KreaFabriek waar nu ook een mooie aanbieding geldt ter ere van de opening van hun webwinkel. Wanneer je 4 bollen Lopi Einband bestelt, krijg je er 1 bol gratis bij. Plus je ontvangt gratis het patroon voor de luchtige lentesjaal en een proefmonster Eucalan. Deze openingsactie geldt zolang de voorraad strekt. 

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven