Mooie magazines

Momenteel zijn er heel veel handwerktijdschriften verkrijgbaar. Zelf vinden wij de leukste tijdschriften, die tijdschriften waarin niet alleen patronen staan (want die staan immers al op Freubelweb). Maar tijdschriften waarin je ook inspirerende rubrieken, mooie foto’s, leuke interviews en fijne adresjes vindt. Hou jij daar ook zo van? Dan zijn deze mooie magazines misschien iets voor jou:

Mollie Makes
Al jaren ons favoriete tijdschrift! Mochten we ooit nog een keer zelf een magazine gaan maken dan moet het zoiets worden als Mollie Makes. Het leuke aan dit tijdschrift is dat er veel leuke, hippe, vrolijke vaak ook wat kleinere projectjes in staan om zelf te maken. De technieken en materialen zijn steeds anders. Op die manier wordt je geïnspireerd om ook eens iets anders uit te proberen. Heel sterk aan Mollie Makes vinden we dat ze de DIY-trends op de voet volgen. Daarbij komt dat Mollie Makes een Engelstalig magazine is en daardoor dus ook erg internationaal. Dat vinden wij zelf een groot pluspunt. Mollie Makes verschijnt 12x per jaar. Het abonnement dat wij afgelopen jaar hadden op dit mooie magazine verlengen we aankomend jaar zeker weer!

Yarn Magazine
Een van de mooiste tijdschriften op het gebied van haken en breien die er worden gemaakt is Yarn Magazine. Onlangs is de 4e editie verschenen en ditmaal is het thema Hollandse Meesters. De patronen, de kleuren, de fotografie, de styling… alles is tot in de puntjes afgestemd op dit thema. Kosten noch moeite zijn gespaard en dat kun je echt zien. Het magazine bevat bovenal haak- en breipatronen waarbij er soms een zijstapje wordt gedaan naar een andere techniek. In deze editie is dat frivolité. Ook staan er een interessante interviews met designers in en een leuke rubriek met een Blogger’s Favourites. Yarn magazine is echt een prachtig magazine dat twee keer per jaar verschijnt. Helaas kun je er geen abonnement opnemen, anders zouden wij dat zeker doen!

Handmade Living
Een eigen magazine maken is voor veel mensen een droom. En voor Lisanne van Draad en Praat werd deze droom werkelijkheid met haar eigen magazine Handmade Living. Lisanne is een kei in styling en zelf dingen maken is voor haar echt een way of life geworden. Dat alles komt dan ook erg mooi terug in dit magazine. Het ziet er mooi vormgegeven uit, met veel zorg voor fotografie en styling. Naast diverse patronen (en een paar recepten) staan er ook leuke rubrieken en artikelen in met craft musthaves, creatieve hotspots,  leuke binnenkijkers en diverse interviews. Of er nog een volgende editie van Handmade Living komt, is nog de vraag maar wij hopen in ieder geval van wel!

GIVE AWAY!  Freubelweb geeft 3 exemplaren van Handmade Living weg. Je kunt tot en met dinsdag 21 november meedoen aan deze give away via Facebook, Twitter, Instagram en/of WhatsApp. Om klokslag 18:00 uur sluit deze give away en om 19:00 uur maken we de winnaars bekend.

Handwerken zonder grenzen
Een tijdschrift dat al een hele tijd bestaat, maar door ons recent is herontdekt is Handwerken zonder Grenzen. Een tijdje lang vonden wij het tijdschrift een klein beetje stoffig, terwijl de exemplaren uit de begintijd van Handwerk zonder Grenzen juist echt een hele grote bron van inspiratie voor ons vormen. Maar nu lijkt Handwerken zonder Grenzen zich gelukkig weer een beetje hervonden te hebben. Het leuke van dit tijdschrift is en blijft de liefde voor het ambacht, de passie voor handwerken. In de diverse artikelen en rubrieken veel aandacht voor bijzondere(re) vormen en technieken van handwerken, beurzen, workshops, tentoonstellingen, handwerkclubjes en andere creatieve initiatieven. Als er nu alleen toch net ietsje meer patronen in zouden staan, zou het weer helemaal top zijn! Handwerken zonder Grenzen verschijnt 6x per jaar.

Draad
Een nieuwe titel in het tijdschriftenschap is Draad, een speciale uitgave van Plus Magazine. De cover van draad toont een gezellige stapel van voornamelijke gehaakte items, maar Draad bevat meer dan dat. Met een draad kun je immers meer dan alleen haken en dus komen in dit magazine ook de technieken breien, borduren en naaien aan bod. En dat vinden we natuurlijk heel erg leuk! Elk thema is voorzien van een flink aantal patronen (40 in totaal!), maar ook van leuke informatie zoals handige tips&tricks en nuttige webadresjes. Kortom, een leuke speciale uitgave van Plus Magazine die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is!

LEUKE ACTIE!
Wil je ook kennismaken met Draad? Dan hebben we nu een leuke actie voor je waarbij je geen verzendkosten hoeft te betalen wanneer je Draad online koopt in de webshop van Plus Magazine. Altijd leuk als je bijvoorbeeld nog op zoek bent naar een leuke cadeautje – voor jezelf – voor de komende feestmaand!

Koop Draad nu met gratis verzending voor de bezoekers van Freubelweb (voordeel € 1,95) in de webshop van Plus Magazine. Gebruik in het winkelmandje de kortingscode*: freubel

* Deze actie geldt zolang de voorraad in de webshop van Plus Magazine strekt.