Loes van Freubelweb

174 Posts 528224 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Le Salon Créations et Savoir-Faire

21 november 2016 Categorieen: Algemeen

Afgelopen week was Freubelweb in Parijs. Nu is Parijs, zoals Audrey Hepburn ooit zei, altijd een goed idee, maar zeker als je er ook een bezoek kunt brengen aan een hele toffe beurs en hele fijne wolwinkeltjes.

Voor de derde keer inmiddels reisden we afgelopen week af naar Parijs om er een bezoek te brengen aan de beurs Le Salon Créations et Savoir-Faire. Een beurs in het teken van handwerken mede georganiseerd door de Franse Marie-Claire Idées. Een geweldig tijdschrift dat we ook in Nederland regelmatig kopen. Een beurs in Frankrijk is toch net weer even iets anders dan een beurs in Nederland. Grappig om te zien is dat daar wol en garen een stuk minder aanwezig zijn dan bijvoorbeeld stoffen en borduurmaterialen. Ook worden er in Frankrijk – zo lijkt het althans – nog meer handwerkboeken gemaakt dan in Nederland.
borduren
boeken

Bekende Franse merken zoals Petit-Pan (geweldige stofjes), Odile Bailloeul (toffe diy-kits) en Adeline Klam (prachtige papiertjes) gaven net als voorafgaande jaren ook weer acte de présence op deze beurs. Maar ook voor ons leuke nieuwe namen zoals Henri et Henriëtte en Nun Studio waren aanwezig op deze beurs met meer dan 300 standhouders. Evenals een aantal Parijse wolwinkeltjes zoals bijvoorbeeld: Lil Weasel en Frou-Frou.
adeline klam
nun studio

Een van de leukste aspecten van deze beurs is de Allée de l’Inspiration. Hier richten 20 exposanten een ruimte van zo’n 1×2 meter in binnen het thema van de beurs dat dit keer ‘Let’s Celebrate’ was omdat de beurs Le Salon Créations et Savoir-Faire 20 jaar bestond. Hier kijken we altijd onze ogen uit, wat een creativiteit wordt hier tentoongespreid. Zo zien we dat op beurzen in Nederland maar zelden, of eigenlijk nooit. Het heeft meer iets weg van een soort expositie van designers. Heel cool om te zien en al helemaal omdat het zo’n centrale plek inneemt op de beurs.
allee1
Allee2a
Allee3a
Allee 4

Ook een must-see op de beurs is de stand – of nou ja zeg maar liever huiskamer – van Marie-Claire Idées! Daar worden we toch ook altijd weer zo blij van. Heel leuk om de creaties uit het magazine daar in zijn geheel terug te zien. Prachtig ingerichte hoekjes met ieder een eigen stijl. We kwamen meteen helemaal in kerstsfeer! Ook heel leuk was het om de hoofdredacteur van dit prachtig mooie magazine weer even te spreken. Een paar jaar geleden interviewden we haar al eens. Mooi om te zien dat zij nog steeds vol passie is over het mooie magazine dat ze maakt en deze fijne beurs.
marie claire 1
marie claire 2

Want ja een fijne beurs dat is Le Salon Créations et Savoir-Faire nog steeds. En dan met name omdat je er ook andere producten en merken ziet dan in Nederland. De prijzen liggen in de regel wel wat hoger dan in Nederland, dus dat is een klein minpuntje. Maar toch heb ik nog een paar mooie spulletjes op de kop weten te tikken, zoals een heel mooi borduurpatroontje bijvoorbeeld en stof en garen om Japans te gaan borduren. Van die spulletjes die in je tas branden en je bijna niet kunt wachten om er thuis mee aan de slag te gaan. Maar… we hadden gelukkig nog een dag Parijs tegoed om o.a. langs een leuk wolwinkeltje te gaan (daarover in een volgende blogpost meer) en ja de Eiffeltoren die wilde ik natuurlijk ook graag nog even zien!
eiffeltoren

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven