Loes van Freubelweb

163 Posts 364390 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Kom je zelf nog wel aan freubelen toe?

19 september 2016 Categorieen: Algemeen

Deze vraag wordt mij de laatste tijd heel vaak gevraagd: Kom je zelf nog wel aan freubelen toe? En mijn antwoord daarop is: Jazeker! Handwerken is en blijft mijn uitlaatklep, ik kan er mijn creativiteit in kwijt en… ik kom erdoor tot rust.

Dat ik door alle drukke werkzaamheden voor en rondom Freubelweb niet veel tijd overhoud om te handwerken klopt. Maar de momenten die ik heb, gebruik ik om de leuke patronen en projecten die ik tegenkom door Freubelweb zelf ook te maken.

Oeps…
Zo ben ik op dit moment bezig met de mooie Feather & Fan shawl van Haak maar raak! Ik gebruikte er hetzelfde garen voor als het patroon aangeeft: Alpaca Rhythm van Scheepjes. Het haakt fijn weg, voelt lekker zacht en heb je het patroon eenmaal door dan kun je het gedachteloos door blijven haken… Nou ja, gedachteloos… kijk naar deze fout… een set stokjes teveel gehaakt en natuurlijk kwam ik daar een paar toeren later pas achter… En dan is de vraag: wat ga ik doen? Laten zitten of toch uithalen? Het wordt het laatste, maar ik heb de sjaal nu even aan de kant gelegd want op het uithaalproces moet ik me toch altijd even mentaal voorbereiden…
featherandfan_sjaal alpacarhythm_scheepjes

Borduurproject
Door alle drukte kan het soms ook een tijdje duren voordat een project af is, zoals dit mooie borduurkussen. Eigenlijk was het de bedoeling dat hij deze zomer af zou zijn. Maar doordat ik vaak ’s avonds pas de tijd heb om te freubelen en het verschil tussen de crèmekleurige en witte kruisjes voor de achtergrond dan – zelfs onder een lamp – niet goed zichtbaar is, is me dat helaas nog niet gelukt… En dus ben ik maar begonnen met een nieuw borduurproject hihi. Dat klinkt nu ik het zo opschrijf heel onlogisch, maar dat is het niet hoor 😉 Het wordt een tafelkleed met cactussen. Ik denk dat hij volgend jaar zomer op mijn tuintafel prijkt samen met het mooie vlinderkussen op de tuinbank.
borduurkussen
tafelkleed_cactus

SockALong
En dan ben ik ook dol op het leren van nieuwe technieken. En aangezien het breien van sokken mij vooralsnog niet is gelukt, dacht ik dan ga ik ze eerst maar eens leren haken. Claudia van de Kreafabriek is namelijk gestart met een hele leuke SockALong op haar website waarmee je in 5 weken een paar sokken haakt. Afgelopen zaterdag ging de SockALong van start en tadaa! Ik heb mijn huiswerk voor deze week al af: de twee tenen! Erg leuk om te doen. En het begin was niet moeilijk, alleen wel een kwestie van goed tellen, maar met behulp van steekmarkeerders en de goede uitleg ging dat prima. Wil je ook meedoen? Hier vind je alle informatie over deze leuke meehaakactie en hier vind je deel 1 van het sokkenpatroon.
sockalong_pakket_2
sockalong_teentjes_2

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven