Loes van Freubelweb

163 Posts 364399 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Interview: Mieke en Evelien van RITS IN in Zwolle

13 oktober 2016 Categorieen: Algemeen

Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat Mieke (rechts) en Evelien (links) eigenaresses werden van dé speciaalzaak op het gebied van handwerken, fournituren en kleinvak in Zwolle: Rits In. Hoogste tijd dus voor een interview.

Hoe zijn jullie ooit samen Rits in begonnen?
“Onze gezamenlijke passie voor handwerken begon in 2011 met in een klein bedrijf: Thuis bij Buur. Met dit bedrijf gaven wij diverse haakworkshops en stonden wij op markten als de Hip en Handgemaakt Markt in Hengelo en ‘Die zijn Leuk’ in Groningen. Het verkopen van wol en handwerkartikelen in combinatie met onze creativiteit smaakte al snel naar meer. Toen wij bijna 5 jaar geleden de mogelijkheid kregen om Rits in over te nemen, toen al 35 jaar dé speciaalzaak op het gebied van handwerken, fournituren en kleinvak in Zwolle, hebben wij deze met beide handen aangegrepen. Dit was voor ons dé kans om onze droom te realiseren.”

Waaruit bestaat het assortiment van Rits in? En waar komen de meeste mensen voor naar jullie winkel?
“Ons assortiment bestaat uit kleinvakartikelen en fournituren. Daarnaast verkopen we nieuwe en tweedehands naaimachines, wolvilt producten en natuurlijk haak- en breigarens. Klanten komen graag naar onze winkel om wolletjes te voelen, advies te vragen, workshops te volgen en gezellig samen te handwerken.”
workshops

Wat is het leukste aan het hebben van een eigen winkel? En wat is het minst leuke aan het hebben van een eigen winkel?
“Het leukste is om elke keer weer een mooie collectie samen te stellen en met nieuwe garens te werken. Door ons brede assortiment is het werk heel afwisselend. De een komt voor een knoopje en de ander zoekt mooie wol om een trui te breien. Het minst leuke is absoluut de administratie.”

Als jullie nog tijd over hebben wat doen jullie dan het liefste qua handwerken? En wat zijn jullie nu bijvoorbeeld aan het maken?
Mieke: “Ik brei, haak en borduur graag.” Evelien: “Ik haak het liefst, maar ook breien doe ik nu wat vaker. Ik zou heel graag (als ik meer tijd had) wat meer achter de naaimachine zitten. Op dit moment zijn we beiden bezig met de laatste voorbeelden voor de Nederlandse Breidagen (21 & 22 oktober a.s. in de IJsselhallen, Zwolle).”

Wat is jullie favoriete product/garen uit de winkel?
Mieke: “Op dit moment de Silkhair van Lana Grossa.” Evelien: “Ik ben erg fan van de Cabotine van Phildar, haakt erg fijn.”
silkhair
Cabotine

Wat wordt de freubelhit deze herfst/winter denken jullie?
“Zachte en pluizige (mohair)garens voor warme, aaibare vesten of shawls. En je ziet ook weer veel patronen met kabels deze winter.”

Jullie hebben net een webshop toegevoegd aan jullie website, organiseren leuke workshops, staan soms ook op beurzen. Kortom, jullie zijn al druk genoeg maar… hebben jullie misschien nog meer plannen met Rits in?
“Oh, we hebben genoeg leuke ideeën en plannen… maar wil je op de hoogte blijven en onze nieuwtjes als eerste horen? Schrijf je dan via www.ritsin.nl in voor de nieuwsbrief.”

Tot slot, is er nog iets dat ik niet heb gevraagd en jullie nog wel graag willen vertellen?
“Behalve in onze winkel (Assendorperstraat 105 in Zwolle), kun je ons binnenkort ook vinden op de Nederlandse Breidagen in Zwolle op 21 & 22 oktober. En gezellig, Loes van Freubelweb staat op zaterdag 22 oktober ook bij ons op de stand (nr. 40).”

Ja, en dat laatste klopt inderdaad! Ik heb er nu al heel veel zin in! Hartelijk dank Mieke en Evelien dat jullie even tijd hebben vrijgemaakt voor dit leuke interview en tot ziens op de Nederlandse Breidagen!

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven