Holy Stitch!

De allereerste beurs waar Freubelweb als standhouder te vinden was, was de Holy Stitch-beurs. Een superleuke creatieve beurs die destijds gehouden werd in de Blokhuispoort (een oude gevangenis) in Leeuwarden. De standhouders hadden ieder een eigen cel waarin ze hun producten konden laten zien, een superleuk concept. Jammer genoeg wordt deze beurs vandaag de dag niet meer georganiseerd. Des te leuker om er nu even op terug te blikken.

Holy Stitch 2011 werd gehouden in het weekend van mijn verjaardag (29 mei), dus precies 7 maanden na de start van Freubelweb. Oh wat was dat spannend zeg! Ik weet het nog goed. Want ja wat ging ik precies doen op die beurs? Freubelweb promoten om nog meer naamsbekendheid te creëren. Maar hoe, ik had natuurlijk als Freubelweb zelf niks te verkopen… of nou ja… nog niet… Inmiddels stonden er natuurlijk al een behoorlijk aantal patronen op Freubelweb en had ik ook al behoorlijk wat contacten gelegd met een aantal creatieve dames waaronder natuurlijk Annemarie Benthem (van Annemarie’s Haakblog) en José van JoséBianca. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en beide dames te vragen of zij niet nog wat projecten hadden liggen die ik namens hen mocht verkopen op de HolyStitch-beurs te samen een aantal mandjes, sleutelhangers, slingers, eierwarmertjes, portemonneetjes enzovoort die ik zelf had gemaakt. Voordat ik Freubelweb startte, was ik namelijk zelf ook vaak te vinden op marktjes om zelfgemaakte producten te verkopen.

Tot mijn grote vreugde reageerde beide dames superenthousiast en dus stond ik in het weekend van 29 mei vol trots Freubelweb te promoten in Leeuwarden. Niet alleen met producten om te verkopen,  maar onder andere ook met FreubelVerrassingen die je kreeg als je je aanmeldde voor de Freubelweb Nieuwsbrief. Kleine zakjes met stukjes vilt en een grote paperclip erin plus een papiertje met daarop de link naar het bijbehorende patroon op Freubelweb. Pas wanneer je die link bezocht, wist je wat je daarmee kon maken! Goede reden dus om Freubelweb te bezoeken toch? Ik weet nog goed dat mijn ouders ook enorm hebben geholpen met het knippen van al die stukjes vilt en papier. Haha ja joh, dat was me wat! Maar de reacties die ik kreeg waren echt hartverwarmend. En nog steeds behoort een aantal van jullie, die toen zo’n zakje met een FreubelVerrassing erin mee mochten nemen, tot de Freubelweb-fans van het eerste uur. Echt geweldig vind ik dat!

Als klap op de vuurpijl kwam Annemarie samen met haar moeder zelf ook nog naar Leeuwarden om HolyStitch te bezoeken. Het was de eerste keer dat wij elkaar in het echt ontmoeten en vanaf die tijd zijn we echte freubelvriendinnen geworden. Datzelfde geldt overigens voor José die ik in de jaren die erop volgde ook privé erg goed heb leren kennen en zo zie je maar weer wat Freubelweb mij wel allemaal niet heeft gebracht. Heel veel enthousiaste en fijne reacties van mensen die blij worden van Freubelweb, maar ook een boel lieve vriendinnen die ik anders nooit had leren kennen! Enorm dankbaar ben ik voor dit alles, dat begrijpen jullie vast! Holy Stitch was een weekend om nooit te vergeten!

 

Verder lezen over 10 jaar Freubelweb?
Deze blogposten verschenen eerder:
Hoe het begon…

Dit is de volgende blogpost over 10 jaar Freubelweb:
Arne en Carlos