Hoe het begon…

Op 29 oktober 2010 zag Freubelweb het levenslicht. De komende dagen neem ik jullie – op dit blog en op Instagram – mee op een reis door het verleden, langs allerlei verschillende momenten in het ‘leven van Freubelweb’. Freubelweb heeft mij, Loes, heel veel gebracht en ik kijk met heel veel trots, plezier en dankbaarheid terug op de afgelopen 10 jaar.

Handwerken is al zolang als ik me kan herinneren mijn lust en mijn leven. Ik ben eigenlijk altijd wel iets aan het maken. Voor inspiratie struinde ik avond aan avond het internet af. De leuke patroontjes die ik vond sloeg ik op onder het tabblad bladwijzers. Als ik een paar dagen later echter door die bladwijzers scrollde, kon ik dat ene leuk gehaakte bloemetje natuurlijk nergens meer vinden…. Ik dacht wat als ik al die leuke patronen nu eens op één plek verzamel met een plaatje erbij? Dan is het voor mij in een oogopslag duidelijk wat ik ook alweer wilde maken en waar ik het patroon kan vinden.

Freubelweb 1.0
En zo geschiedde… ik maakte een blog aan op Blogger. Ik gebruikte hiervoor een template dat ik precies zo maakte dat het paste bij wat ik voor ogen had (hierboven zie je hoe Freubelweb 1.0 eruit zag). Ik maakte accounts aan op Facebook, Twitter en toen ook nog Hyves en vulde Freubelweb in de dagen en weken die volgde stukje bij beetje met patronen die ik leuk vond. Het eerste patroontje was een bloemetje van stof dat ik vond op de site van Tante Hilde.

Duwtje in de rug
Een goede tweetal maanden later stonden er zo’n 100 patronen op Freubelweb. En toen ineens plots… schoten ook de statistieken (aantal bezoekers en paginaweergaven) omhoog! Hoe kon dat zo ineens? Het antwoord volgde snel: Annemarie Benthem van Annemaries Haakblog (toen nog Annemaries Breiblog) had een blogpost geplaatst over Freubelweb. Zij was net een paar maanden voor Freubelweb begonnen met bloggen en was in korte tijd zeer succesvol geworden. En dat kon ik heel goed merken want door haar blogpost schoten mijn statistieken ook omhoog en dat is daarna alleen maar meer en meer geworden. Ik zeg dus altijd dat Annemarie mij een enorme duw in de rug heeft gegeven en dat eigenlijk  dankzij haar blogpost Freubelweb zo’n groot succes is geworden.

Dat Annemarie en ik elkaar later nog veel vaker zouden treffen en zelfs samen een boek zijn maken, daarover lees je de komende dagen meer op dit blog!

Ga naar het volgende blogbericht!

Dit is de volgende blogpost over 10 jaar Freubelweb:
Holy Stitch!