Loes van Freubelweb

164 Posts 366433 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Henja: “Elke dag mag ik cadeautjes verzenden”

04 april 2016 Categorieen: Algemeen

Regelmatig zie je op Freubelweb banners van creatieve webwinkels voorbij komen. Achter deze webwinkels gaan hardwerkende dames schuil met een passie voor handwerken. Vandaar dat wij het de hoogste tijd vinden om je kennis met ze te laten maken! We starten met Henja Post van Henja Online-Garenwinkel.

Sinds wanneer ben je gestart met  Henja Online-Garenwinkel en hoe ben je op dit idee gekomen?
Henja:” Vanuit een passie voor wolletjes en garen en natuurlijk het haken ontstond er de mogelijkheid om een webwinkel te beginnen.  Eerst was ik van plan om mijn eigen producten aan te bieden, maar al snel maakten we de omslag om  wol, garen en andere benodigdheden aan te bieden en mijn liefde voor het vak te delen met medeliefhebsters.  Op 1 augustus 2015 was het dan zover, toen zijn onze virtuele deuren geopend! Heel spannend.”
13--orchidee-
Henja: “Mijn hoofd zit altijd vol ideeën en ik mag graag mensen helpen en adviseren, die combinatie blijkt supergoed te zijn!  Ook onze insteek om kleurinspiraties samen te stellen en aan te bieden werkt goed. Zelf miste ik dat op het internet toen ik nog  ‘klant’ was. Wij krijgen alleen maar positieve en leuke reacties op de kleurinspiraties, dat geeft ons ook de ‘spirit’ om ermee door te gaan.”

Hoe zou je het assortiment van Henja Garenwinkel-Online willen omschrijven? Waar let je bijvoorbeeld op bij de samenstelling ervan?
“We hebben vooral veel Scheepjeswol in ons assortiment. We hebben erop gelet dat we van ieder soort samenstelling een mooi garen op voorraad hebben liggen en dat er voor ieder wat wils is. Maar ik laat me toch ook wel leiden door mijn gevoel en wat ik zelf mooi vind… Ook hebben we het byClaire garen in ons assortiment. Langzaamaan kunnen wij ons assortiment verbreden, dat groeit met ons mee!”

Wat is jouw eigen favoriete product?
“Ik heb zelf niet 1, maar 2 favoriete producten. Ik ben helemaal verliefd op de Scheepjes Catona en de byClaire nr.1 en 2Het mooie is ook dat je Scheepjes Catona en byClaire nr.1  kunt combineren. De kleuren vullen elkaar aan, ik kan er elke dag wel naar kijken.”
1032-309-licht-geel-2131-byclaire-nr-2-18

Wat doe je zelf het liefste? Haken, breien of toch iets heel anders bijvoorbeeld? En wat ben je momenteel aan het maken?
“Zelf ben ik vooral aan het haken. Maar het breien lonkt me, de basis heb ik onder de knie, maar wil die vooral ook uitbreiden, er komen zoveel mooie ontwerpen voorbij…. Dat wil ik ook kunnen.
Ik heb altijd meerdere projecten in huis liggen waarmee ik aan het haken ben. Ik ben namelijk gek op tussendoorprojectjes. Ik haak nu aan een granny deken met de willow square, maar er ligt ook altijd wel ergens een half gehaakte sjaal en dan komt er ook vaak bij het opruimen nog een ‘verstopt’ project tevoorschijn… hahaha, herkenbaar?”

Ik zag dat je ook deelnam aan de Handwerkbeurs. Doe je dit vaker? En zo ja, op welke beurs ben je binnenkort ook aanwezig?
“Oh, ja. Dat was geweldig!  Dit was onze eerste keer op de Handwerkbeurs. Mega, wij vonden het leuk, inspirerend en zeer geslaagd! Leuke mensen ontmoet en gesproken. We staan dit jaar nog op de volgende beurzen:
22-23 april: Brei- & Haakdagen in de Broodfabriek in Rijssen
21-22 okt: Brei- & Haakdagen in de IJsselhallen in Zwolle
2-6 nov: KREADOE in de jaarbeurshallen in Utrecht.
En misschien tussendoor nog op een aantal zomermarkten. Dat laten we ruim op tijd weten op onze Facebookpagina.Dankjewel Henja voor het interview. Wil je tot slot zelf nog iets delen met de bezoekers van Freubelweb?
“Ik heb de leukste baan… van mijn hobby mijn werk gemaakt, ik doe het met liefde en geniet er elke dag van. Elke dag mag ik cadeautjes verzenden door het hele land.  Ik behandel mijn klanten met liefde, eerlijkheid en vriendelijkheid en dat krijg ik ook terug. Zo ontstaan fijne klantrelaties.”

unnamed
In deze reeks blogartikelen verschenen ook:
Claudia Scheuneman van de Kreafabriek

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven