Handwerkboeken voor onder de kerstboom

De feestmaand is begonnen, en dus is het de hoogste tijd om eens even voor je op een rijtje te zetten welke leuke nieuwe handwerkboeken er allemaal verschenen zijn… en niet geheel onbelangrijk… welke handwerkboeken zeker niet mogen ontbreken op je verlanglijstje!


Amigurumi-boeken
Bij uitgeverij Kosmos verschenen er onlangs twee boeken die de harten van amigurumi liefhebbers vast en zeker sneller laten kloppen: Babybloemen haken van Zabbez, oftwel Bas den Braver, en Rammelaars en Knuffels Haken van Annemarie Arts. In het boekje Babybloemen haken vind 12 patronen om de fleurigste en kleurigste babybloemen te haken. Leuk om als sleutelhanger te maken bijvoorbeeld. Het boekje Rammelaar en Knuffels Haken vind je patronen die je zo groot of klein kunt maken als je zelf wilt. In het klein worden het schattige rammelaars, in het groot lieve knuffels.

Babybloemen haken, door Bas den Braver (Kosmos Uitgevers, ISBN 9789043921268, € 12,50)
Rammelaars en Knuffels Haken, door Annemarie Arts (Kosmos Uitgevers, ISBN 97890439921664, € 14,95)


Sokken breien of haken?
Deze winter hoef je geen koude voeten meer te hebben. Je kunt namelijk zoveel sokken haken of breien als je zelf wilt. De keuze is reuze, want in het boek Sokken haken à la Sascha vind je 10 prachtige haakpatronen om sokken te haken voor het hele gezin. En in het boek Vrolijke sokken breien van Dendennis & Mr. Knitbear staan meer dan 20 patronen om sokken te breien voor jong en oud en voor mannen en vrouwen. Dus kies welk boek het beste bij je past en haak, maak of brei je eigen sokken!

Sokken haken à la Sascha, door Sascha van Wagtendonk (Kosmos Uitgevers, ISBN 9789043921688, € 17,50)
Vrolijke sokken breien, door Dendennis & Mr. Knitbear (Luitingh-Sijthoff, ISBN 9789024585663, € 17,50)


Nog meer breien of haken? 
Ook degenen die graag iets voor in de kerstboom willen maken, worden zowel de haaksters als de breisters op hun wenken bediend. Want in navolging van het boek Kleine kersttruien breien met Club Geluk, verscheen onlangs het boek Kleine kersttruien haken met Club Geluk. In beide boekjes staan 24 patronen om kleine ‘foute’ kersttruitjes te maken, echt allebei te leuk (ook voor onder de kerstboom!).

Kleine kersttruien breien met Club Geluk (Kosmos Uitgevers, ISBN 9789043920704, € 12,50)
Kleine kersttruien haken met Club Geluk (Kosmos Uitgevers, ISBN 9789043921343, € 12,50)


Uitgeverij Scheepjes
Bij uitgeverij Scheepjes verschenen de afgelopen tijd ook weer een flink aantal nieuwe boeken waarvan we er 3 hier even voor je uitlichten. Allereerst het boek Knuffel-dieren haken van Imke Crooijmans. Superleuk boek met 10 patronen om knuffeldiertjes te maken voor de allerkleinsten. Liefst zou je ze alle tien willen maken. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de patronen uit boek BizzyBee Party Haken van Klaske van der Bij waarin je maar liefst 22 haakpatronen voor potjes, doosjes en heel leuk magic lichtbollen vindt. Ook een aanrader dus! En dan tot slot, het nieuwste boek van uitgeverij Scheepjes: Woolytoons Pop-Ups van de hand van een van Nederlands bekendste haaksterren Tessa van Riet-Ernst. Met daarin knuffels die je kunt omkeren waardoor je ineens een hele andere knuffel in handen hebt. Je kunt zelf bepalen welke knuffels je wilt mixen en matchen, de mogelijkheden zijn eindeloos… net als de knuffels zelf!

Knuffel-dieren haken, door Imke Crooijmans (Uitgeverij Scheepjes, ISBN 9789491840470, € 14,95)

Bizzybee party haken, door Klaske van der Bij (Uitgeverij Scheepjes, ISBN 9789491840487, € 14,95)
Woolytoon pop-ups, door Tessa van Riet-Ernst (Uitgeverij Scheepjes, ISBN 9789491840494, € 14,95)


Nieuwste uitgave
Bij onze eigen uitgeverij Livres de Louise verschijnt er heel binnenkort (17 december) ook weer een nieuw haakboek: Pollevie Style. Een bijzonder uniek haakboek van de hand van Ellen Deckers, bekend van byPollevie, met daarin haakpatronen om bijvoorbeeld een omslagdoek, krukje, boodschappenmand of haaknaaldenetui te maken. Plus heel veel haakpatronen om applicaties in de vorm van bloemen en dieren te maken om je creaties mee te versieren. Naast al deze toffe haakpatronen vind je in Pollevie Style nog heel veel leuke extra’s zoals een uitneembare liniaal, tabbladen (waarvan een met pocket),, stickers en een leuke manier om kleuren en versiersels te mixen and te matchen. Kortom, een boek dat zeker niet mag ontbreken in je boekenkast (en/of onder de kerstboom!).

Pollevie Style, door Ellen Deckers (Livres de Louise, ISBN 9789082840391, € 24,95)


Tot slot
En dan tot slot geen haak- of breiboek, maar een borduurboek. Borduren is immers onze eerste freubelliefde en onlangs verscheen er bij uitgeverij Deltas een heel leuk boek dat ik jullie zeker niet wil onthouden: Hip & Trendy Borduren. Het is een boek van Libby Moore dat heel veel toffe moderne borduurpatronen bevat van geometrische en abstracte patronen, tot bloemen en planten bijvoorbeeld. Erg leuk boek voor iedereen die net als wij ook erg van borduren houdt.

Hip & Trendy borduren, door Libby Moore (Deltas, ISBN 9789044754438, € 16,95)