Loes van Freubelweb

164 Posts 366509 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Handwerkbeurs

12 februari 2016 Categorieen: Algemeen

Vandaag bracht Freubelweb een bezoek aan de Handwerkbeurs in Zwolle. Wanneer je van textiele handwerktechnieken zoals haken, breien, borduren, quilten en vilten houdt, is deze beurs een absolute aanrader. Met een aanbod van maar liefst 170 standhouders is de handwerkbeurs de grootste handwerkbeurs van Nederland.

De binnenkomst op de Handwerkbeurs was gelijk goed met een demonstratie van de Back to Back Wool Challenge. Op zaterdag 28 mei doen ’s werelds snelste breister Miriam Tegels en haar team een poging hun eigen wereldrecord ‘Van schaap naar trui in één dag’ te verbeteren. Een fascinerende recordpoging die wij met interesse zullen gaan volgen.IMG_3948
Eenmaal binnen zagen we dat het al lekker druk was op de Handwerkbeurs. Bij de stand van Wieke magazine zagen we veel mensen die benieuwd waren naar haar mooie spiksplinternieuwe magazine. En terecht want het magazine ziet er hartstikke mooi uit. Op de handwerkbeurs ook veel bekende haaksterren, zo was Saskia Laan vandaag op de stand van Wolplein en zagen we de dames van Bonthuishouden op de stand van RitsInIMG_3950
Op de Handwerkbeurs zijn er ook veel demonstraties te bekijken en workshops te volgen. Zo blijven wij altijd gefascineerd kijken naar hoe het kantklossen in zijn werk gaat en dromen we weg bij de mooie weefgetouwen die we ooit zelf ook hopen te bezitten.IMG_3947 Wat we zelf erg leuk vonden was dat er veel standhouders waren op het gebied van borduren. Bij Atelier Soed Idee bewonderden we de Randje per week-rol en was dit mooie hart een van onze favoriete borduurwerken bij een van de andere standhouders. Zelf kochten we geen compleet borduurpakket, maar wel mooie aïda met witte stipjes.IMG_3951Heel leuk ook vonden we de stand van Blomsterstuga waar we wegwijs werden gemaakt in de wereld van Zweeds borduren: yllebroderi. Een vrije vorm van borduren waarbij folkloristische motieven, zoals bloemen vogels en harten, worden geborduurd met wollen garen op wollen stof. We waren gelijk verkocht en gingen naar huis met een patronenboek, twee lapjes wollen stof en een paar bolletjes borduurwol. IMG_3953En ja, als echte ‘yarnaddicts’ kochten we natuurlijk ook nog garen. Bij Atelier Lindelicht kochten we – op aanraden van een vriendin die lyrisch is over deze wol – Lindewol sokkenwol. En bij de stand van Draadkracht kochten we niet alleen bolletje Moya (100% katoenen garen uit Zuid-Afrika) en Vinnis (100% bamboe garen uit Zuid-Afrika) maar ook nog een Toverbol! Een uniek bolletje van mooie kwaliteit sokken wol en zelf geverfde wol met een glittertje. De toverbol doet me denken aan een toverbal waarvan je vroeger als kind ook niet wist welke kleur er steeds zou komen. 

IMG_3952
Na een leuke dag op de Handwerkbeurs konden we niet wachten om met al deze mooie aankopen aan de slag te gaan. Natuurlijk begonnen we met de Toverbol. De dames van Draadkracht hadden er de Gallatin Scraf van Kris Krafter mee gemaakt. Een mooie dunne sjaal die je met een klein Toverbolletje kunt maken. En dat leek ons ook een goed idee. Als hij strakjes af is, zullen we hem zeker laten zien!

Wil je ook nog een bezoek aan de Handwerkbeurs brengen? Dat kan! Morgen en zondag kun je de beurs nog bezoeken en op zondag is de toegang bovendien gratis voor mannen! Dus als je je man, partner of vriend nog een tip wilt geven voor een leuk Valentijnscadeautje… fluister hem dan zeker een bezoekje aan de Handwerkbeurs in!

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven