Loes van Freubelweb

163 Posts 364366 Bekeken
Terug naar blog-startpagina

Haak je eigen camping

05 april 2016 Categorieen: haakboek, haken

Hoe cool is dat!? Gewoon je eigen camping haken! Echt geweldig hoe iemand dit allemaal kan maken en verzinnen! Zo ontzettend knap vind ik dat. Het maakte me dan ook erg nieuwsgierig naar de persoon achter dit boekje: Kate Bruning.

Wie is Kate Bruning?
Een eenvoudige Google-zoekopdracht leerde me dat Kate een Australische is die in Nieuw-Zeeland woont. En dat ik haar eigenlijk al ‘ken’. En wel van haar blog Greedy for Colour waarvan er ook een paar patronen op Freubelweb staan, zoals de leuke vlaggetjes voor aan je fietsmand en de doos met kerstballen. Bovendien stuitte ik nog niet zo lang geleden op het boekje ‘Stanley and the hot air balloon’. Een prachtig voorlees- en haakboek ineen over een klein (gehaakt) konijntje dat een groot avontuur gaat beleven. Een boekje dat ik vol bewondering heb bekeken omdat ik het zo knap gemaakt vond. En een boekje dat, zo zag ik nu op haar blog, ook van Kate’s hand blijkt te zijn! Nou ja, wat toevallig en wat leuk! Ineens zag ik ook heel duidelijk Kate’s stijl: kleurrijk, fantasierijk, vrolijk… echt een fijne stijl om heel blij van te worden.

Haak je eigen camping
De patronen in ‘Haak je eigen camping’ zijn geïnspireerd op Kate’s jeugd waarin zij vaak ging kamperen met haar ouders en waaraan ze fijne herinneringen heeft. Deze herinneringen komen her en der als korte verhaaltjes terug in het boek dat verder boordevol patroontjes staat. Van tent en slaapzak, picknickmand en picknickkleed tot aan complete caravan, ijscokar en huisje aan het meer. Aan alle details heeft Kate gedacht. Dat zie je ook aan de prachtige foto’s in het boek.
overzicht_haak_je_eien_camping
Voor sommige projecten heb je naast haakgaren ook karton, houten stokjes, rietjes en masking tape nodig. Maar de patronen zijn duidelijk en overzichtelijk uitgeschreven dus daar komen we wel uit. Maar ja, wat zal ik nu als eerste gaan maken? De caravan is misschien wel de topper van het boek, maar hoe cool is ook de ijscokar!? Echt geweldig!
ijskokar
Toch denk ik dat ik met een gewone tent begin omdat die me aan mijn eigen vakanties van vroeger herinnert. Gezellig samen met mijn vriendinnen naar de camping in Zeeland. Drie tentjes moet ik dan eigenlijk ook haken… Twee tentjes waarin we sliepen en een tent waarin we – heel luxe – alle koffers (oftewel: kleding) bewaarden! 😉
drie_tentjes
Het boekje ‘Haak je eigen camping‘ van Kate Bruning kost € 14,95 en is o.a. verkrijgbaar in de boekhandel, bij diverse handwerkwinkels en natuurlijk bij bol.com.

GIVE AWAY!
Via de Freubelweb Nieuwsbrief verloten we 4 exemplaren van ‘Haak je eigen camping’. De winnaars van deze give away maken we vrijdag 8 april bekend!

U moet inloggen om deze freubel te kunnen loven