Gratis download: BORDUURKAARTJES

Borduren is mijn allereerste freubelliefde. Een aangezien oude liefde niet roest, pak ik naast de haak- en breinaalden ook nog regelmatig de borduurnaald – en de bijbehorende doos met borduurgaren erbij. Ik heb heel veel borduurgaren gekregen van mijn oma, die me ook de kunst van het borduren bijbracht, en van mijn tante, die net als ik ook dol is op borduren. Dus eigenlijk heb ik meerdere doosjes en zakjes met borduurgaren. Sommige redelijk tot goed geordend en sommige totaal niet… zoals dit doosje bijvoorbeeld.
doosje
Hoogste tijd dat ik dit doosje eens ging uitpluizen en netjes ging opbergen. Ik vond van alles in het doosje zoals deze prachtige oude borduurgaren kaartjes.
oude kaartjesEn gelukkig ook garen dat ik al omwikkeld had om kartonnen kaartjes die ik zelf heb gemaakt. Vroeger knipte ik uit kartonnen dozen talloze van deze kaartjes. Een prima oplossing, maar nu ik er nog eens goed naar keek, vond ik dat dat toch beter – of nou ja eigenlijk vooral leuker – moest kunnen. Want praktisch of niet, een beetje saai ogen de kartonnen kaartjes wel.kartonnen_borduurkaartjes
En dus ging ik in de weer met borduurkaartjes in een nieuwe stijl met als resultaat een speciaal design voor Freubelweb borduurkaartjes! Ik printte de kaartjes uit…uitprinten
… plakte ze op het karton van een lege pizzadoos, knipte ze uit en wikkelde er het garen om en kijk, hoe leuk! 😉kaartjes_rondje

kaartjes_schaal
Veel beter zo vind je niet?nieuwe kaartjes_doos

kaartjes_recht_van voren
Wil jij je borduurgaren ook netjes – en leuk – ordenen? Dat kan!
Download hier gratis de pdf met Freubelweb borduurkaartjes om zelf uit te printen.pdf_borduurkaartjes