Freubelweb Adventskalender dag 8

Hallo, wat leuk dat je weer een kijkje komt nemen bij de Freubelweb Adventskalender. Je hebt zojuist vakje 8 opengemaakt!

Wat hebben wij vandaag voor je in petto? Nou, dat zijn hele leuke macramé kersthangers. Nu denk je misschien, ohjee macramé (dat rijmt), maar dat hoeft helemaal niet!! Zelf zijn wij ook geen kei op het gebied van macramé en dus is dit echt een beginners projectje. Je hoeft er maar een bepaalde knoop voor te kennen en die laat ik je in de bijbehorende video heel duidelijk zien! Klik hier om de video te bekijken.

Wat heb je nodig voor de macramé kersthangers?
– macramé koord/garen (ik gebruikte Phildar Phil Corde)
– houten kralen in verschillende grootte
– stukje katoenen garen

Voor de kerstbomen hangers gebruik je twee stukken koord met elk een totale lengte van 4,5 meter. Deze vouw je ‘dubbel’ zodat je aan de lange kant een lengte van 3 meter hebt en aan de korte kant een lengte van 1,5 meter. De korte kant leg je aan de binnenkant, de lange kant aan de buitenkant.

Voor de kerstbal hangers kun je een veel kleiner stuk koord gebruiken. Bijvoorbeeld een stuk koord met een lengte van 1,5 meter Deze vouw je ‘dubbel’, zodat je aan de lange kant een lengte van 1 meter hebt en aan de korte kant een lengte van 0,5 meter. Ook hier leg je de korte kant aan de binnenkant en de lange kant aan de buitenkant.

Verrassing voor jou!
Vandaag kun je de laatste letter van het 8-letter woord vinden in de video. Dat betekent dat de give away waarbij je kans maakt op een van de 2 Scheepjes nutcracker Kits van start gaat. Heb je alle letters gevonden en weet je welk woord je met deze kunt vormen? Ga dan snel naar de pagina met give aways en laat je antwoord samen met je naam en e-mailadres achter bij de Scheepjes Nutcracker Kit give away. We maken de winnaars bekend op vrijdag 16 december!