Freubelweb Adventskalender dag 7

Wat leuk dat je een vakje hebt opengemaakt van de Freubelweb Adventskalender: vakje 7 alweer!

Vandaag laten we zien hoe je kerstengeltjes kunt maken. Wij gebruikten daarvoor een DIY-pakketje dat we een aantal weken geleden kochten bij  een van onze favoriete winkels: Søstrene Grene. Helaas is de set daar inmiddels online uitverkocht en is hij ook niet meer verkrijgbaar bij ‘onze’ Søstrene Grene winkel in Nijmegen. Maar wellicht dat het DIY-pakketje bij een winkel van Søstrene Grene bij jou in de buurt nog wel verkocht wordt.

Mocht dit nu toch niet het geval zijn of mocht je nu sowieso niet in de buurt van een Søstrene Grene winkel wonen, geen nood… je kunt de kerstengeltjes ook zonder dit pakketje maken, maar kijk daarvoor eerst even naar de video zodat je straks beter begrijpt hoe het maken van een kerstengeltje in zijn werk gaat. Klik hier om de video te bekijken!

Wat heb je nodig om de kerstengeltjes te maken?
DIY set engelen Søstrene Grene
– lijmpistool
– schaar
– liniaal of meetlint

of

– houten kralen (1 grote (met gezichtje) + 2 kleine)
– lapjes vilt en.of stoft
– naaigaren + naald
– pijpenrager
– stukje macramé-garen (voor de beentjes)
– dik touw (voor het haar)
– strikje
– lijmpistool
– schaar
– liniaal of meetlint

Verrassing voor jou!
Om het maken van de kerstengeltjes nog wat makkelijker te maken hebben we voor jou een template gemaakt waarmee je uit stukjes stof en/of vilt het jurkje, de vleugeltjes, de armpjes en de handjes kunt knippen. Je kunt dit template hier (klik!) gratis downloaden!