Freubelweb Adventskalender dag 23

Nog maar 2 vakjes te gaan en vandaag is dat vakje 23! Leuk dat je weer komt kijken wat er achter dit vakje schuilt!

Voor vakje 23 zijn we aan de slag gegaan met een verzoeknummertje 😉 Een paar dagen geleden vroegen we aan jullie of er nog een techniek of een materiaal soort was die jullie nog graag zouden terug zien in de Freubelweb Adventskalender. Een van de reacties die wij ontvingen was afkomstig van Bep Zweers:

“Een techniek ik graag zou willen zien is vilten, nat of droog.
Vorige week kocht ik kerstballen op een kerstmarktje, gevilt op een zorgboerderij.
Deze waren (nat) gevilt om tennisballen (een beetje zwaar in de kerstboom) en toen dacht ik dat het leuk zou zijn om dat ook eens te proberen.

Maar dan misschien piepschuimballen gebruiken.”

En dat vonden wij eigenlijk zelf ook wel een heel goed idee! Dus we pakten onze viltspullen erbij om na heel wat jaartjes weer eens te gaan droogvilten. En het grappige was dat Charlotte, onze stagiaire het ook zo leuk eruit vond zien dat ze halverwege de opnames van de video aanschoof aan tafel om mee te vilten! Leuk he? Ben je benieuwd naar hoe dat droogvilten in zijn werk gaat? Klik dan hier om de video te bekijken!

PS: de benodigdheden om te vilten kochten wij lang geleden bij De Witte Engel, dat nu Meaningful Crafts is. Maar ook bij Pipoos verkopen ze de materialen die je nodig hebt om te vilten, zoals een speciale viltnaald, wollont en een prikkussen.

Verrassing voor jou!
Zoals je wellicht weet heeft Freubelweb ook een eigen uitgeverij, genaamd Livres de Louise. De laatste drie boeken die we hebben uitgegeven zijn Haken met Tante Setje #wintertijd, Gallery, 12 meesterwerken om te haken en Lace, kantbreien voor beginners. De komende drie dagen geven we elke dag 1 van deze boeken weg! Vandaag is dat Lace, kantbreien voor beginners.

Kans maken? Stuur dan een e-mail naar winactie@freubelweb.nl o.v.v. Lace. We maken de winnaar bekend op maandag 2 januari 2023! En de winnaar is: Mia vd Venne. Zij heeft inmiddels bericht van ons ontvangen!
Lace kantbreien voor beginners