FreubelTALK 2 – podcast van Freubelweb

Quilten en borduren oubollig? Dat dit zeker niet het geval is, laten Irene van Sugaridoo en Alyssa van Stitchonomy zien. Of nou ja, horen eigenlijk in een nieuwe aflevering van FreubelTALK. Een podcast waarin Loes van Freubelweb met voor haar bekende en onbekende personen uit de handwerkwereld spreekt.

In deze tweede aflevering van FreubelTALK vertellen Irene en Alyssa over hoe zij beide een moderne draai weten te geven aan borduren en quilten, twee handwerktechnieken die vaak een klein beetje als ouderwets worden gezien. Ook de overeenkomsten tussen het quilten en borduren komen aan bod. Sterker nog quilten en borduren blijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarnaast bespreken de drie dames ook hun mooiste projecten en favoriete handwerkboeken met elkaar. En komen er ook allerlei leuke creatieve plannen voor de toekomst aan de orde.

Luisteren
Een podcast is ideaal om naar te luisteren tijdens het handwerken bijvoorbeeld. Dat kun je doen via SoundCloud. Je hebt hiervoor geen speciale app nodig. Klik gewoon op deze link, pak je handwerkje erbij en lekker luisteren maar!

Kijken
Heb je er toch liever bewegend beeld bij? Dat kan natuurlijk ook. Via ons YouTube kanaal kun je de podcast ook bekijken. Echter… na ongeveer een half uurtje is de camera spontaan gestopt met opnemen. Dus helaas kun je niet de volledige podcast ook bekijken. Vind je dat geen groot probleem, en zie je liever iets dan helemaal niets? Klik dan hier om naar ons YouTube kanaal te gaan:


Over Irene

Irene van Sugaridoo kun je volgen op Instagram, Facebook en YouTube. Haar video’s over quilten zijn geweldig leuk om te bekijken. Wees gewaarschuwd, na het zien van haar video’s kruip je liefst zelf ook meteen achter de naaimachine. Op haar website Sugaridoo vind je een shop met o.a. de leukste patronen zowel op het gebied van quilten als van haken, de mooiste stofjes, maar ook allerlei haakgerei waaronder bolletjes wol en haaknaalden. Je kunt voor de patronen van Irene eventueel ook terecht in haar Etsy shop.

Over Alyssa
Alyssa van Stitchonomy kun je volgen op Instagram en YouTube. Op haar website Stitchonomy vind je alles wat je nodig hebt om een leuk borduurprojectje te maken van alle benodigde materialen tot de leukste patronen. Deze laatste verkoopt Alyssa overigens ook in haar Etsy shop. Daarnaast is Alyssa onlangs De Borduur Academy gestart. Hier vind je alle informatie op het gebied van borduren. Heel informatief voor als je wilt beginnen met borduren, maar ook heel inspirerend als je al kunt borduren.Besproken boeken:

– Irene:
Sugaridoo Sampler (e-book)
Improv quilt
Wayuu Mochilas haken

– Alyssa:
Borduursteken encyclopedie
The Stitch Bible
Embroidered Effects

– Loes
Cath Kidston’s Borduurboek
Cath Kidston’s Patchwork
Kinderfavorieten in kruissteek
Meer kinderfavorieten in kruissteek
Nieuwe kruissteek patronen
Kruissteek patronen

Patronen die aan bod kwamen:

– Irene:
Mike the Monkey haakpatroon

– Alyssa:
Mountains are calling and I must go
Fruit collage
Cactus collage
Mini’s


Onderwerpen die ook genoemd werden:
Sublime Stitching
Satsuma Street 
Subversive cross stitch
Tackle that WIP


Nieuwste plannen:

Op de hoogte blijven van en/of meedoen aan de Bernina Quilt Along? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op het blog van Sugaridoo!

Het boekje Herfst & Bos Haaksels verschijnt op 21 september! Hou de Freubelweb Webshop in de gaten!

Klik hier om het nieuwste pakket van Stitchonomy om het Modern Kruissteek & Latch hook kussen te bekijken!


Vragen en/of opmerkingen over deze podcast? Mail ze naar info@freubelweb.nl!

 

Meer afleveringen van FreubelTALK luisteren? Dat kan op Spotify of Apple Podcasts!